Ha rendszeresen járok rákszűrésre, akkor elkerülhetem a méhnyakrákot?
Figyelt kérdés
2014. jan. 28. 13:14
1/13 anonim válasza:
Ha nem is 100-osan kerülheted el, de ha eljársz, akkor nagyon nagyon kicsi rá az esély, hogy rákos legyél.
2/13 anonim válasza:
Igen, megelőzheted. Ha nem is kerülöd el, akkor is időben ki fog derülni ha baj van, ezáltal 100 % -ban gyógyítható. Nekem volt, én is rendszeresen jártam.
4/13 anonim válasza:
A szűréssel nem a betegséget kerülöd el, hanem azt, hogyha esetleg beteg lennél, akkor még idejében észreveszik, amikor még könnyebben gyógyítható.
5/13 A kérdező kommentje:
Márciusban voltam, de most is el fogok menni.Aggódom, mert menstruáció előtt kb egy héttel már pecsételő vérzésem van. Nagyon kellemetlen, így sokszor a menstruáció két hétig is eltart.. Mitől lehet ez?
2014. jan. 28. 13:20
6/13 anonim válasza:
Első vagyok. Így van, ahogy a 2. válaszoló írta. Ha eljársz, akkor ha el is kapod, amire -ismétlem nagyon kicsi az esély-, akkor teljes mértékben gyógyítható ha időben észreveszik.
7/13 anonim válasza:
A betegség nem elkerülhető a szűréssel, de hogy belehalj az igen!
8/13 anonim válasza:
Mindenképpen menj el nőgyógyászhoz, mert a menstruáció megváltozása általában valami problémára utal, ha nem is ilyen komolyra. Lehet, hogy egyszerűen csak másik gyógyszert kell szedned, ha szedsz fogamzásgátlót.
De sok minden lehet, mindenképpen orvos!
9/13 anonim válasza:
Sok múlik rajta. Egy ismerősöm évente járt szűrésre és észre is vették neki éppen időben (a méhsáj mellett kivágtak neki egy kis darabot, de még nem volt semmilyen áttét).
De ha a vizsgálaton hpv-gyanú merül fel, akkor az orvos egy év helyett fél év múlva megismételteti a vizsgálatot.
10/13 Andizsuzsi válasza:
Nem kerülheted el. Viszont nagy eséllyel tökéletesen meggyógyulsz, mert időben észreveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!