Elkerülhetem a műtétet? Van aki esetleg ért ehhez?
Figyelt kérdés
2 hete kiderült hogy a bal petefészkemben van egy 4x3cm-es ciszta,ami elég erős görcsöket okoz,a mérete miatt is.Ráadásul előző hónapban kimaradt a menstruációm,az orvos közölte velem hogy emiatt.Azt is mondta hogy nagyon meg van telve,és valószinűleg azért görcsöl ennyire mert bármikor kifakadhat.Ez viszont azóta sem történt meg.Most az van hogy meg kell várni a következő menstruációt,hátha akkor fakad ki,ami 3 nap mulva lesz esedékes,és jövőhéten kell visszamennem az orvoshoz.Viszont nekem előző hónapban sem jött meg,nemtudom most mitől lenne más ha már előzőleg is a ciszta miatt maradt ki a vérzés.2013. dec. 12. 13:21
1/12 anonim válasza:
Nekem is volt, csak nem okozott panaszokat.
Aztán nagyobb lett, fájt nagyon a hasam, meg is műtöttek.
Nem vagyok orvos, de ezt szokták mondani, ha panaszokat okoz és főleg ha kimarad a menstruáció, akkor meg kell műteni.
De azért még reménykedj, hogy most mégis megjön és eltűnik. Azt mondták, hogy ezeknél a cisztáknál sose lehet tudni, hogy mit fognak csinálni, nem tudják mitől van, nem tudják mitől tűnik el. Van akinek a műtét előtt derült ki, hogy még sincs már ott.
2/12 A kérdező kommentje:
az a baj hogy skszor olyan erősen begörcsölök hogy felállni se tudok,az orvos meg újra és újra aztmondja várjunk még a műtéttel,hátha megjön és "kivérzem".Nem zavarna ha nem fájna,de az utóbbi 3-4napban még rosszabb..
2013. dec. 12. 13:32
3/12 anonim válasza:
Sajnálom :( Nekem is annyira fájt, hogy fel sem tudtam kelni. Az én orvosom szerencsére rögtön intézte a műtétet. Remélem, ezt a pár napot még kibírod valahogy, és jövő héten szerintem már te is a műtétre készülhetsz.
4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm! Még annyi kérdésem lenne hogy mi a teendő műtét elött? Gondolom vércsoport vizsgálat,meg ami ilyenkor szokás nem?
2013. dec. 12. 13:52
5/12 anonim válasza:
Elfogják majd mondani, hogy mikor hova menjél, hol jelentkezzél. Vérvételre kellett előtte mennem, azt nekem a kórház laborjában megcsinálták. EKG kellett még, azt a háziorvos megcsinálta. A kórházban pedig az altatóorvosnak kellett ezeket vinni, ő kikérdezett mindenféléről.
6/12 A kérdező kommentje:
és az EKG pontosan mit jelent? Bocsánat,biztos én vagyok a hülye de nemértek hozzá :)
2013. dec. 12. 14:00
7/12 anonim válasza:
Amivel megvizsgálják a szíved működését. Biztos láttál már olyat filmekben, kis "tappancsokat" helyeznek több helyen a mellkasodra és egy hosszú papíron fogsz majd látni mindenféle görbéket, hogy hogyan ver a szíved.
8/12 anonim válasza:
Olyasmi mint filmeken a hazugságvizsgáló :)
9/12 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm,és ennek mi köze a műtéthez? :)
2013. dec. 12. 14:42
10/12 anonim válasza:
Ahhoz kell, hogy tudják, hogy altatható vagy-e. Pl. ha valakinek magas a vérnyomása, vagy szívritmuszavarai vannak, akkor sokkal nagyobb a kockázata egy altatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!