Lányok! Ti hány évesen voltatok először nőgyógyásznál? Férfinél vagy nőnél voltatok? Pontosan mit/hogyan csinálták? És a szeméremszőrzet le volt borotválva?
Kb. 16-17 éves koromban, mert csak kb. félévente jött meg. Először nőnél voltam, de azóta jártam már férfi dokinál is, nem a nemén múlik az, hogy milyen orvos.
A fogamzásgátló és rendszertelen ciklus témához:
A fogamzásgátló úgy működik, hogy leállítja a ciklust. Azért lesz szabályos a vérzés a szedés alatt (ami nem menzesz!), mert a tabi megvonása vérzést idéz elő. Mivel szabályos időközönként vonod meg a tablettát (tartasz 7 napos szünetet), ezért szabályos lesz a "ciklus" is.
Ha mondjuk egyik hónapban kevesebbet, a másikban többet szednél be, akkor a vérzés is előbb/később jelentkezne.
A menzesz kimaradása hormonális okok miatt van. Célszerű az okot keresni és azt kezelni, nem pedig a tünetet a fogamzásgátlóval.
Ugyanis ha csak fogamzáságátlót szedsz rá, akkor az abbahagyás után jó eséllyel kiújulnak a panaszok, sőt, sok esetben még rosszabbak is lesznek, mint előtte.
Cikluszavarok esetén a nőgyógyász mellett érdemes inkább endokrinológushoz fordulni. A nőgyógyász meg tudja nézni, hogy van-e vmi szervi gond, az endokrinológus pedig a hormonok vizsgálatában és a hormonbajok kezelésében jó.
Férfinél voltam, 20éves korom környékén, ellenőrzés céljából először. Nem volt se túl kedves, se bunkó. Azóta akadt néhány problémám, a véletlenek folytán egy doktornőhöz kerültem, ő nagyon kedves volt végig.
Ha nőgyógyászhoz megyek, akkor néha reggel is lefürdök, de borotválni dirket amiatt nem szoktam, csak ha egyébként is úgy hozza kedvem, hogy leborotváljam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!