Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! Ti hány évesen voltato...

Lányok! Ti hány évesen voltatok először nőgyógyásznál? Férfinél vagy nőnél voltatok? Pontosan mit/hogyan csinálták? És a szeméremszőrzet le volt borotválva?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és még mindig összevissza jön meg. Van amikor kimarad 4-5 hónap utána való két hónapba is csak össze vissza jön meg. Aztán megint kimarad 2hónap. Ez ilyenkor még normális vagy már nem? Félek kicsit a nőgyógyásztól mert még soha nem voltam.
2014. jan. 26. 11:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%
Nem vicces, hogy nem fogadod el, hogy a fogamzásgátló mesterséges ciklust hozz létre. Akinek nem fejletlen a méhe, annak nem tesz jót. Leállítja a természetes ciklust.
2014. jan. 26. 12:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Kb. 16-17 éves koromban, mert csak kb. félévente jött meg. Először nőnél voltam, de azóta jártam már férfi dokinál is, nem a nemén múlik az, hogy milyen orvos.

A fogamzásgátló és rendszertelen ciklus témához:

A fogamzásgátló úgy működik, hogy leállítja a ciklust. Azért lesz szabályos a vérzés a szedés alatt (ami nem menzesz!), mert a tabi megvonása vérzést idéz elő. Mivel szabályos időközönként vonod meg a tablettát (tartasz 7 napos szünetet), ezért szabályos lesz a "ciklus" is.

Ha mondjuk egyik hónapban kevesebbet, a másikban többet szednél be, akkor a vérzés is előbb/később jelentkezne.

A menzesz kimaradása hormonális okok miatt van. Célszerű az okot keresni és azt kezelni, nem pedig a tünetet a fogamzásgátlóval.

Ugyanis ha csak fogamzáságátlót szedsz rá, akkor az abbahagyás után jó eséllyel kiújulnak a panaszok, sőt, sok esetben még rosszabbak is lesznek, mint előtte.

Cikluszavarok esetén a nőgyógyász mellett érdemes inkább endokrinológushoz fordulni. A nőgyógyász meg tudja nézni, hogy van-e vmi szervi gond, az endokrinológus pedig a hormonok vizsgálatában és a hormonbajok kezelésében jó.

2014. jan. 26. 12:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Férfinél voltam, 20éves korom környékén, ellenőrzés céljából először. Nem volt se túl kedves, se bunkó. Azóta akadt néhány problémám, a véletlenek folytán egy doktornőhöz kerültem, ő nagyon kedves volt végig.

Ha nőgyógyászhoz megyek, akkor néha reggel is lefürdök, de borotválni dirket amiatt nem szoktam, csak ha egyébként is úgy hozza kedvem, hogy leborotváljam.

2014. jan. 26. 13:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Fogamzásgátló MENSTRUÁCIÓS ciklust biztos nem állít be, mivel a szedése alatt NINCS menstruáció, csak megvonásos vérzés a hormonhiány miatt. Ma már a nőgyógyászok ilyen esetben nem fogamzásgátlót írnak fel, hanem más készítményeket, mivel a fogamzásgátló abbahagyása után 90%-ban ugyanúgy visszaáll a rendszertelen ciklus, ez sokszor azoknál a nőknél okoz problémát, akik teherbe akarnak esni.
2014. jan. 26. 17:25
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok választ, nagyon sokat segítettek!!!
2014. febr. 5. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!