Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Magas kockázatú HPV?

Magas kockázatú HPV?

Figyelt kérdés

Mint minden évben, most is aktuálissá vált a méhnyakrákszűrés. El is mentem, de november 4.-én, P3-as, HPV gyanús lelettel tértem haza. A HPV-DNS tesztre a mintát levették, egy hónappal később -azaz ma- felhívtam az orvosomat és közölte a tényt amitől rettegtem: két magaskockázatú vírust találtak. (Megjegyzem: amióta kell, mindig rendszeresen járok szűrésekre, erre 20 évesen bele kell kezdenem egy rákmegelőző terápába.)

Kérdésem azokhoz szól, akik szintén ilyen cipőben járnak /jártak, hogy mi lesz ezekután? Gyógyszerek, szűrések... de mégis hogy? És mikor fogok ebből teljesen kigyógyúlni. Jövőhét elején kell mennem a doktorhoz, de az még olyan messze van! Segítsetek!

2009. dec. 4. 15:52
 1/3 issti ***** válasza:
Az, hogy jelen van a szervezetben a HPV, nem azt jelenti hogy rákos leszel. Ha semmi más elváltozás nincs a méhnyakon, akkor annyi teendőd van, hogy fél évente elmész citológiai szűrésre. Életed végéig tünetmentesen is élhetsz, de akivel nemi kapcsolatod van, annak nagy valószínűséggel átadod. Ha van még kérdésed,a medichelp.hu oldalon nézz körül, és kérdezz.
2009. dec. 4. 16:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Amit még tudni kell hogy 3 éve PCOS-t diagnosztizáltak, illetve méhszájsebem is van/volt.
2009. dec. 4. 16:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem több mint 10 évvel ezelőtt volt méhszájsebem, amit utólag kimutatva magas kockázatú HPV okozott, de a citológiám P2 volt, vagyis teljesen normális. De mivel méhszájsebet talált az orvos úgy látta jónak, hogy megműti, biztos ami biztos. Szerencsére a szövettan teljesen jó volt, a citológiám azóta is P1-P2, és semmi tünetem nincs. Minden nőgyógyész azt mondta, hogy amíg a citológiai eredmény jó, nem kell vele foglalkozni, minden rendben van.
2009. dec. 4. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!