Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Érdemes-e elmenni az orvoshoz,...

Érdemes-e elmenni az orvoshoz, ha eddig 26-30 napra jött meg rendesen, de az utóbbi három alkalomra 19,21 és 20 napokra jött meg?

Figyelt kérdés
Nyáron lesz négy éve,hogy megjött és azóta egyszer kétszer volt csak,hogy 3-4 nappal hamarabb ill. később jött meg.Kell-e ez miatt aggódni,vagy fölösleges.(anyumat kérdeztem,szerinte azért jó lenne)
2014. jan. 25. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Felesleges.
2014. jan. 25. 11:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2014. jan. 25. 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Én pont az ellenkezőjét mondom. 19, 20 napos ciklus kevés, a 21 a legeslegalja. Ha már négy éve megjött, akkor illene beállnia. Nekem ugyanilyen körülmények között a méhem fejletlensége derült ki, amire gyógyszeres kezelés kellett, úgyhogy anyukádnak van igaza szerintem.
2014. jan. 25. 11:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Akkor a legjobb az lesz,hogy anyum beszél az orvosával.
2014. jan. 25. 11:38
 5/10 anonim ***** válasza:
nem kell orvoshoz menni pár nap csúszás mindig belefér,ha nem szed valaki gyógyszert mert csak azzal tudják beállítani napra pontosan akkor lehet eltérés,hol előbb hol később jön meg.Sőt az első pár éven akár lehet kihagyás,csúszás.
2014. jan. 25. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Aki nem használ gyógyszert annak nem fog napra pontosan megjönni,sőt ha volt megfázás,felfázás akkor csúszhat,vagy előbb jöhet meg,és néha előfordul hogy kicsit felborul a mensi megjövetele,mert a szervezetünk be akar állni egy új időpontora,gondolok én itt arra majdnem mindig 3-6( adott hónapra gondolok,hol 3,hol 6 közöttre) között jött meg egy időben nekem,aztán volt egy kis hol hamarabb,hol később megjövetele 3 alkalommal és szépen beállt 6-10 közé és így is maradt.

Ha orvoshoz akarsz menni akkor olvass utána hogyan is néz ki a vizsgálat és beszéld meg anyukáddal hogy vizsgálat alatt maradjon kinnt a váróba,ne menjen be,mert a vizsgálat elég intim,szerintem oda ne menjen be.

2014. jan. 25. 18:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem tök fölösleges ezzel orvoshoz menned, ez pont az alsó határ még.

Az orvos csak fogamzásgátló segítségével próbálná meg szabályozni, amit pedig nagyon nem ajánlanék.

2014. jan. 25. 18:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Én nagyon nem szeretnék elmenni az orvoshoz,anyummal abban állapodtunk meg,hogy ő úgy is megy majd az orvosához és akkor beszél vele.
2014. jan. 26. 10:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen megértelek és hány éves vagy?

Ha még igen fiatal vagy és szűz akkor jobb lenne ha eleve az első nőgyógyászati vizsgálatra női orvoshoz vinne,egy nő előbb kevésbbé kínos levetkőzni alul és jobb ha tudod szűzeket alul kétféle képpen vizsgálhat,vagy a hüvelyen keresztül,tehát alul levetkőzöl(ezért jó ha hosszú felsőbe mész,az takar)előbb kézzel,kívülről megvizsgál alul,tehát szeméremajakat megnézi,kézzel szétnyitja,és a csiklóra is megnézi,majd egy újjal a hüvelyedbe nyúl,a másikkal a hasd nyomkodja hogy a méh fekvését kipatintja és ha szűz vagy,akkor nem csinál rákszűrést(amit egy kacsa nevű fémeszközzel végeznek,nevét onnan kapta,hogy úgy néz ki mint a kacsa szája az eszköz ezt a hüvelybe helyezik,szétnyitják és pálcikával mintát vesznek,kenetet)tehát neked ezt nem csinálnák,de sima pálcikával viszont a hüvelyedből mintát vehetnek.VAgy a másik mód szűzeknél hogy a végbélen keresztül vizsgálnak meg,tehát egy újjal a fenekedbe nyúl és ott tapintja ki a méhed.És van orvos aki a melleket is meg szokta nézni,de megvárja hogy előbb alul felöltöz és utána kérhet meg hogy vedd le vagy gombold ki a melltartód,de nem mindegyik végez mellvizsgálatot.

Van ezekről fennt video is a neten,meg tudod nézni,és alapos leírás is van.

Meg ha szűz vagy és úgy mész először orvoshoz akkor keress számodra szimpatikus orvost,nézz utána hogy mit mondanak róla,tapintatos,jó doki,ha gátlásos vagy,akkor jobb ha magánorvoshoz mész,mert ott csak az orvos van jelen vizsgálatnál és nem lát más ekkor.Tehát szűz vagy akkor mond meg először vagy orvosnál,és még szűz vagy és tuti óvatosabb lesz,és jobb ha anyukával meg van beszélve hogy a vizsgálórészbe,vagy a rendelőbe se jöjjön be,várjon meg kinnt.

Minden apró részletet beszélj vele át,hogy neked kevésbbél legyen kínos ha majd valamikor sor kerül rá.Reméljük még várhatsz vele.

De amit leírtál az másoknál is így van.Szóval nyugi

2014. jan. 26. 14:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó,köszönöm a válaszodat!Nyáron töltöttem be 15 évet és akkor volt három éve,hogy megjött.Még szűz vagyok.Anyum magánorvoshoz jár,igaz férfi,de kérdezte,hogy keressen-e nőit,mert több barátnőjének az van.Reméljük,hogy még egy darabig nem kell mennem.:)
2014. jan. 26. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!