36 éves vagyok, és hónapról hónapra egyre depressziósabb vagyok a menstruáció előtt 2-5 nappal. Gyógyszermentes megoldást tudtok javasolni?
Remek gyógyteák vannak.
Menstruáció előtt az alacsony női nemi hormonok szintje miatt vagyunk hajlamosak depresszióra vagy az idegbajra. :-)
Ezt gyógyteákkal lehet némiképpen enyhíteni pl. cickafark, meg még most most nem tudom pontosan milyen gyógynövényekből állnak ezek a teák, de ha bemész egy gyógynövényboltba, akkor biztosan tudnak segíteni. Kifejezetten ilyen teakeverékeket is árulnak.
Depresszió ellen pedig kiváló a napi egy kávé és d-vitamin. (Multivitamin is jó.)
Menzesz előtt hajlamos vagyok én is bedepressziózni, ráadásul a migrénem is akkor jön ki. Mióta rendszeresen mértékkel kávézom és d-vitamint szedek, százszor jobb. Alig fáj a fejem.
Esetleg próbáld ki ezeket. Ha bírja a bőröd mértékkel járhatsz szoláriumba is, jó hatással van az idegrendszerre. A legtöbb ember télen a napfény hiánya miatt depressziós, ami ugye vitaminhiánnyal jár együtt.
Nagyon szépen köszönöm!
Szegedk D vitamint, bár csak pár napja kezdtem, kávét fogyasztok 2-t naponta.
A cickafarkot nem próbáltam még, de ki fogom! Szoláriumba is elmegyek. Remélem, segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!