17 eves lany vagyok mar egy par honapja menstruacios problemaim vannak. Mitol lehet ez?
Korulbelul 5 honapja van egy olyan problemam, hogy tobb mint 6 napig menstrualok, ami azt jelenti,hogy megjon a havi verzesem ami kb egy honapig tart azutan 1-2 hetig feher folyas majd ujra kezdodik elorol. Nagyon nagyon felek mert olyat is hallottam, hogy kivehetik a m ehemet vagy eppen cisztam is lehet.
Elnezest ha kicsit ertelmetlenre skeredett a kerdes, de nagyon varom a valaszokat. Koszonom!
a 6 napos menstruáció teljesen normális, 3-10 nap között tekinthető normálisnak
az viszont, hogy 2 hetente megjön, nem normális, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, leggyakrabban hormonális hatások állnak a háttérben, ami gyógyszerrel orvosolható, nem kell a méhet kivenni
javaslom, hogy a háziorvostól kérj beutalót endokrinológiára, ott foglalkoznak a belső elválasztású mirigyekkel, hormonokkal
Most akkor 6 napig van meg vagy egy hónapig?Nem mindegy.Szedsz fogamzásgátlót?Mert nekem olyan volt,hogy 28 napig volt meg és 6 napig nem.Szóval felcserélődött teljes mértékben.Nekem ez a gyógyszer miatt volt.A méhem sem vették ki és cisztám sincs.
Magyarul irány a doki,pláne,hogy már 5 hónapja megy ez.Nem is értem miért nem mentél még el?!Lehet már rég lenne megoldás a bajodra és nem szenvednél meg aggódnál itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!