Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Petefészek ciszta. Megoldás?

Petefészek ciszta. Megoldás?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, 4 hónappal ezelőtt felkerestem a nőgyógyászom, mivel a bal petefészkem környékén nagyon érzékeny volt,puffadtam és alig bírtam mozogni is, különösen a menszesz környékén, a doki petefészek cisztát talált, amire azt mondta, hogy ne aggódjak miatta, általában magától elmúlik a hormonhatások miatt, illetve Mesulid nevű gyógyszert is felírt. A gyógyszer szedését követően enyhültek a tünetek,és cickafark teát is ittam, mivel azt olvastam,hogy az is segít a ciszta felszívódásában. Ezt követően nem is volt semmi gond.

Ma azonban újra éles fájdalmakat éreztem, ugyanott, ahol korábban is fájt , ugyanúgy puffadás és teltségérzés. Úgy gondolom , hogy ismételten előjött a ciszta..

Valakinek hasonló problémája volt-e, van -e , esetleg valami gyógymód? Hallottam olyat is , hogy a fogamzásgátló szedése megszüntetheti.. (én nem szedek)

2014. jan. 12. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem novemberben alakulhatott ki a ciszta, ugyanis októberben a nőgyógyászati vizsgálaton még nem volt, és onnantól kitolódott a ciklusom ( 40 naponta jött meg). Tehát a a novemberi peteérésnél nem volt tüszőrepedésem, es kialakult a ciszta. Január 10-én megjött a 41. napra, 14-én voltam dokinál, hüvelyi uh- n látott egy 6 cm-es csak folyadékos cisztát. Mondta, h magától eltűnhet (kipukkad vagy felszívódik), de fogamzás gátlót ajánl pár hónapra, es ha attól sem múlik, akkor kell a műtét. 11 nappal később kellett más miatt vissza mennem a dokihoz, kértem, h akkor már nézzünk rá a cisztára is, h nem nőtt e tovább... És akkor már nem találta:) Nem éreztem semmit a 10 napban, nem csináltam semmit másképp. Minden este erősen arra gondoltam, h Istenem kérlek vedd ki belőlem. Persze próbáltam nem stresszelni, de azt hiszem ezt elég nehéz erőltetni:) Ez volt az én sztorim.
2014. jan. 26. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és végül nem kellett elkezdenem a fogamzásgátlót, m a második vizsgálaton írta volna fel...
2014. jan. 26. 12:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos fel kellett írni..talán már nem fáj annyira :)
2014. febr. 1. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:
De elmúlt ?
2014. okt. 29. 19:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos 1 éve megműtöttek ... endometriosis, és egy csokicisztát távolítottak el
2015. aug. 27. 20:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajnálom! Heti 3x sport is segít. Ezt is ajánlotta még egy másik doki. Azóta sem jött elő, es sikerült teherbe esni. Most pedig itt alszik egy szobával arébb a is féléves hercegem.
2015. dec. 8. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!