Laparoszkópiás műtét petefészek ciszta miatt?
Nálunk ez 2 napos kórházi bentfekvéssel történik,de van olyan is ahol csak egy napot kell bent lenni.Én hétfőn befeküdtem(szerda reggel engedtek haza) de aznap estig még semmi nem történt,annyi hogy ebédre már csak 1 tányér levest kaptam és onnantól fogva enni már nem lehetett csak inni.Este kaptam egy beöntést,éjfélig még lehetett folyadékot fogyasztani.Másnap reggel vérnyomásmérés,lázmérés,zuhany,bekötötték a branült,felrakták az infúziót,a műtét előtt fél órával kaptam egy Dormicum tablettát amitől kissé elálmosodtam és elmúlt a félelmem is.Műtőben sok mindenre nem emlékszem,amikor betoltak át kellett másznom a műtőasztalra,emlékszem akkor már nagyon szédültem,feltették a vérnyomásmérőt a karomra,lábaimat szétterpesztették és lerögzítették.Hamar elaltattak kb 1-2 perc alatt,ez után tettek fel hólyagkatétert és kezdődhetett az operáció.3 kis metszést ejtettek a hasamon,felfújtak gázzal és eltávolították a cisztát.Műtét után 1 órával ébredtem fel már a szobámban,picit fájt a hasam,de nem volt vészes.1-2 óra múlva ha már fel is kelhettem,elmentem a mosdóba,ekkor levették az infúziómat és lehetett inni,majd nemsokára enni.Én eléggé véreztem utána,de ez egyéni,valakinek csak egy kevés vér távozik.A műtét közben a méhedbe egy eszközt vezetnek és ezzel mozgatják a méhet,ettől van a vérzés.Nekem eléggé fájtak a vállaim,ez attól van hogy távozik a szervezetedből a gáz.Másnap reggel hazamehettem,a hasam bekötve,víz nem érheti a sebeket.6.napon volt varratszedés,ez után már lehet rendesen zuhanyozni de az ülőfürdő még tilos.Aztán 1 hét múlva vissza kell menni a szövettani eredményért,4 hét múlva pedig kontrollra.
A laparoscopia mélyaltatásban történik(ennek több fajtája is van),nekem egy tubust raktak a torkomba és úgy lélegeztettek,ez miatt a torkom kb 2-3 napig nagyon fájt,olyan érzés volt mintha be lett volna gyulladva.
A műtét kb 60-70 perces volt.
Remélem tudtam segíteni!Minden jót és kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!