Mitől alakul ki a petefészek ciszta? Ezzel valóban nem lehet semmit sem csinálni hogy eltűnjön?
Figyelt kérdés
A doktornőtől megkérdeztem hogy mit lehet tenni ellene de azt mondta hogy semmit... akkor? Ez így rendben is van ? Engem azért nyugtalanít.#menstruáció #cm #fájdalom #ciszta #műtét #petefészek #menstruációs zavar #petefészekciszta #kialakulása
2013. dec. 11. 23:23
1/12 anonim válasza:
A legtöbb esetben tünetmentes és felszívódik.
2/12 anonim válasza:
Nagyon gyakori,hogy a tüsző,amiben a petesejt megérik nem reped meg,hanem megtelik folyadékkal és cysta alakul ki. Ezekkel semmi gond nincs,mert egy idő után vagy felszívódnak,vagy megrepednek és kiürülnek.
3/12 A kérdező kommentje:
Az én esetemben sajnos nem mondanám tünetmentesnek mert menstruációs zavaraim keletkeztek valószínűleg ettől.Több mint 2 hetet késett és ezalatt 2szer is görcsöltem de nem jött meg csak ugye 2 hét késéssel.
2013. dec. 12. 00:50
4/12 anonim válasza:
Természetesen léteznek egyéb eredetű cysták is (endometriózis,hormonzavar,stb.)a folliculáris cysták(tüsző eredetű) a legtöbb esetben nem okoznak panaszt. Ha neked emiatt vérzési rendellenességeid vannak,akkor érdemes tovább vizsgálni. Legalább annyit megtenni,hogy egy idő múlva ismételt UH vizsgálatot csinálni,a cysta "viselkedésére" vonatkozóan.
5/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, megnyugtattál.Két hét múlva mennem kell ultrahangra :)
2013. dec. 13. 12:59
6/12 anonim válasza:
cickafark-gyógynövény főzetben fürödj több napon keresztül, attól el szokott múlni orvos hozzányúkálás nélkül is.
7/12 A kérdező kommentje:
És azt hogy kell elkészíteni?
2013. dec. 17. 20:03
8/12 anonim válasza:
Fürdő: Forrázzunk le 0,5 l forrásban lévő vízzel 1 maréknyi szárított cickafarkot, és hagyjuk állni 1-2 órán át, majd szűrjük le a főzetet, és öntsük a fürdővízhez. Ülő- vagy lábfürdőként alkalmazható.
9/12 A kérdező kommentje:
Tényleg az is hat a cisztára ha a lábadat áztatod benne? Hihetetlen ! :) Mindegy ha áztatom illetve ha fürdök mennyi vízhez kell hozzáadni?
2014. jan. 12. 17:11
10/12 anonim válasza:
Tényleg nem szabad stresszelni!! Nekem attól alakult ki, már nagyon szeretnénk kisbabát, es annyira rágörcsöltem, h attól alakult ki. Néhány évvel ezelőtt is volt 4 cm-es és az is a stressztől volt, akkoriban a munkahelyemen voltak nehèzségek. Nem hittem a stressz betegségekben, de sajnos tényleg befolyásolja a hormon működést peteérésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!