Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvely és méhelőesés, hólyag...

Hüvely és méhelőesés, hólyag ill. vastagbélsérv 33 évesen?

Figyelt kérdés
Volt valaki ilyen szituban?
2014. jan. 8. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
mik a tünetek?
2014. jan. 8. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz szülés, vagy nagy súllyal történö rendszeres edzés esetén elöfordulhat, de nem túl gyakori.

Általában elöször jelentkezik a hólyag- vagy vastagbélsérv, és csak ha ezek ellen nem teszel semmit, akkor következik be a méhelöesés.

Többféle kezelési mód van, a legkevésbé jó megoldás a mütét, mert amennyikben az okok nem szünnek meg, akkor pár évenként visszajönnek a tünetek.

2014. jan. 8. 21:23
 3/6 A kérdező kommentje:

29 évesen szültem a fiamat, most 1 éve pedig a kislányomat.

Mik voltak a tünetek? Leginkább az, hogy nagydolog után, leginkább ha nehezen ment és erőlködni kellett, a hüvelybemenetnél kitüremkedő dudort éreztem. Ja, és ha menzesz alatt volt ez, amikor felraktam a tampont, a hüvely hátsó felén olyan 5-6 centi magasan szintén betüremkedést éreztem. Kerülgetnem kellett a tamponnal, hogy rendesen fel tudjam rakni...

Ez az állapot az első szülés után jelentkezett, de most a második után, főleg az utóbbi pár hétben felfokozódott. Múlt héten egy nem is olyan nehéz kaki után olyan 5 cm-es hüvelyszakasz egyszerűen a lábam közé került. Mintha krinolin lett volna a bugyimban. Eléggé sokkolt a dolog...

Persze azonnal utána néztem (tudtam mi ez, hülyén hangzik, de anno tanultam a középiskolában állattenyésztést, és volt szó a hüvelyelőesésről), a net szerint menopauza vagy méheltávolítás után kéne hogy előforduljon.

Ma voltam a nőgyógyászomnál, megvizsgált, és el volt hűlve, hogy egy kis nyomást követően azonnal érezte a hólyag és vastagbélsérvet. ez azt jelenti, hogy annyira gyenge a hüvelyfal, hogy a kívülről mellette elhelyezkedő húgyhólyag és vastagbél egyszerűen benyomja a falát. A hüvelyfal betüremkedik.

A méhtartó szalagok is drasztikusan el vannak gyengülve /az életkoromhoz képest/, ez okozza a hüvely és méhelőesést, mivel nem tartja olyan magasan a hasban a méhet mint kellene. A hüvely is nagyon szövetgyenge, rettentően alacsony a kollagénszintje. Tulajdonképpen nem feszes.

Bár meg kell hogy mondjam, a férjemnek nem okozott eddig problémát, nem voltak gondjaink az ágyban...

Nem voltak nehéz szüléseim. Pontosabban nehéz, de villám gyors. A fiam másfél, a lányom fél óra alatt lett meg normál hüvelyi szüléssel. Most már tudom miért...a szövetgyengeség miatt pillanatok alatt tágultam.

A doki megkérdezte, hogy tervezünk-e még babát, és mivel én 40 éves korom körül szeretnék még egyszer szülni, nem ajánlotta a műtétet, mert az után már csak császárral szülhetnék. Gyenge fokú inkontinencia jelenleg is van (ha nem üres a hólyagom, egy tüsszentés vagy köhögés esetén elcsöppenek), de a műtét ez ügyben kétesélyes, nem lehet megjósolni hogy rosszabbodik vagy javul az állapot. 33 évesen még nem szeretnék betéttel mászkálni...

2014. jan. 8. 21:47
 4/6 e-ditta ***** válasza:

Most olvastam a kérdésedet, és szeretnék pár dolgot javasolni.

Létezik olyan, hogy intim torna, ami a medencefenék izmait erösíti, könyvet és dvd-t is lehet hozzá kapni, meg vannak tanfolyamok is, ahol es tudod sajátítani a megfelelö módszert. Kriston Andrea hozott létre egy ilyen rendszert, részben saját tapasztalatai alapján. Ez legalább is az inkontinencián javít, aránylag hamar.

Itt tudsz informálódni:

[link]

Ezen kivül sokaknak használ a hüvelysúlyok, illetve kockapessszárium használata, az elöbbiek a hüvelyt erösítik, az utóbbi meg tartja a belsö szerveket. A hüvelysúlyokat én is használom, egyre jobb eredménnyel, a pesszáriumról csak másoktól hallottam.

Minden jót kivánok.

2014. jan. 8. 22:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, most néztem utána, és én is belefutottam ezekbe. Hogy őszinte legyek, egy kicsit...sőt, nagyon tartok az ilyen hüvelyen/méhen belüli dolgoktól. Tampont is csak végszükség esetén használok, egyszerűen félek hogy kárt teszek magamban. A pesszáriummal már kacérkodtam amikor hormonmentes fogamzásgátló módszert kerestem, de hamar lemondtam róla.

Szóval nem tudom...idegenkedem tőle. de persze bennem van a hiba, biztosan jó gyógymód, csak az agyamat kell átállítanom...

2014. jan. 8. 22:08
 6/6 anonim ***** válasza:
72%
Tipikus kötőszöveti gyengeség.
2014. jan. 8. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!