Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ilyenkor is kell védekezni?

Ilyenkor is kell védekezni?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátlót szedek, de mostanában elég sűrűn vagyok felfázva, mert állandóan visszaesem. Emiatt később is jött meg, de nem szedek semmiféle antibiotikumot, recept nélkül kapható, inkább gyógynövényes gyógyszereket használtam, nőgyógyászomnak is mondtam, hogy fel vagyok fázva, nem mondott semmi olyat, hogy ilyenkor védekezni kéne óvszerrel is, de barátnőm orvosa állítja, hogy kell. Mi az igazság?

2014. jan. 8. 12:03
 1/3 anonim ***** válasza:
A gyógynövények is gyengíthetik a fogamzásgátló hatását. Pluzsban felfázás esetén fogékonyabb az ember a többi fertőzésre, azért ajánlott a gumi.
2014. jan. 8. 12:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Az orbáncfű gyengíti a tabi hatását, de azt nem ilyen készítményekbe szokták rakni.

Ha nem szedsz antibiotikumot rá, akkor meg ne csodálkozz, hogy visszaesel. Rendesen ki kellene kezelni.

Másrészt meg a tabi hajlamosít az ilyen fertőzésekre.

2014. jan. 8. 16:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Azért nem szedtem eddig antibiotikumot, mert mindig elmúlt a gyógyszertől. Vagyis azt hittem, de amikor visszajött erősebbel próbálkoztam. Most megint elmúlt és remélem nem jön vissza, ha igen, nyilván elmegyek orvoshoz, de eddig még nem volt rá szükségem.
2014. jan. 8. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!