Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátlós kérdés?

Fogamzásgátlós kérdés?

Figyelt kérdés

Este 7kor szoktam bevenni a foggátlómat. Régen symiciát szedtem, most yasminelle-t, de elvileg ugyan az a kettő. A kérdésem, hogy most (éjfél körül) hasmenésem volt. Felszívódhatott már rendesen a gyógyszer? Mivel van egy levél symiciám, amit ilyen esetekre tettem félre, bevettem egyet abból is. Így biztos a védelem, igaz? Vagy használjunk gumit a következő 7 napban?

Azért ide írtam, mert a foggátlás témakor a szex és szerelem kategóriában van, ott meg elég alacsony az átlagéletkor...

2014. jan. 5. 00:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább védekezz mellé én nem rizikóznék. Főleg mivel bélben szívódnak fel és nem gyomorban, így valószínűleg nem szívódott fel rendesen.
2014. jan. 5. 00:14
 2/6 A kérdező kommentje:
okés, köszönöm
2014. jan. 5. 00:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, mindig a következő 14 (azaz tizennégy) napban kell kiegészítő védekezést alkalmazni és nem csak 7-ben, de én (ebben az esetben) nem védekeznék.

Egyéb javaslat: érdemes a tablettát mindig reggel bevenni! mert, ha véletlenül elfelejted, estig még eszedbe juthat!

2014. jan. 5. 01:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha pótoltad (és a pótlás után nem volt hasmenésed), minek kellene kiegészítő védekezés?
2014. jan. 6. 08:48
 5/6 A kérdező kommentje:
a pótlás symicia volt, jelenleg viszont yasminelle-t szedek. bár elvileg ugyan az a 2...
2014. jan. 6. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag is ugyanaz.
2014. jan. 6. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!