Mit tegyek, ennyi idősen székrekedés?
15 éves lány vagyok. Kb. 1-2 éve lassan kezdett kialakulni nálam szorulás,amikor sok édességet,csokit ettem. Aztán jött egy jobb időszak amikor minden rendben volt. De közel fél éve úgy érzem egyre rosszabb a helyzet. Igaz szedtem,hashajtó cukorszirupot,ol laevolackot,duphalakot,meg egyszer-kétszer guttalax cseppeket is,amikor már napo óta nem mentem wcre. Reggelente ettem korpát,ittam szilvalevet,ettem szilvalekvárt,és minden létező dolgot kipróbáltam,és lassan ott tartok,hogy csak akkor tudok nagywécére menni,ha rámjön az izgalom,mondjuk valamilyen dolgozat miatt.. Azt gondolom az étkezésemmel van baj. Hiszen kicsi koromban nem volt ilyen problémám,ezért nem alakítottunk ki nekem mondjuk külön rostokban gazdag étrendet. Menzán eszem ebédkor,és ott meg fehér kenyeret adnak,ami ugye fog.
Már a rögeszmémmé vált ez az egész nagyvécé dolog. Fusztrál,és nagyon szomorú vagyok,amikor nem tudok menni. Anyukám sok mindent próbál venni,de mindig mondja,hogy nem szeretné,hogy rászokjak a hashajtókra,ezért próbáljuk természetesen megoldani.. Mit tegyek? Lehet ilyesmi a kamaszkortól? Borzalmasan rossz,amikor már érzem,hogy kemény a hasam, és más meg minden nap gond nélkül el tud menni(velem egykorúak). :-( Esetleg dietetikushoz menjünk? Kérlek segítsetek, adjatok tanácsot.

Mennyit mozogsz?
Mert a mozgáshiány is nagyban közrejátszik a székrekedésnél!

Szia!
Nekem is így volt,amikor veled egykorú voltam.Leginkább a salaktalanító teák váltak be.Elég soká használtam már,aztán egyszer elfelejtettem venni,este nem ittam, másnap reggel meglepődve tapasztaltam,hogy már nem is kell:)
Ment minden szépen magától.
Anyukádnak:nem fogsz rászokni,inkább megéri megvenni,minthogy állandóan szenvedj tőle,én tudom milyen emiatt sírni:(

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!