Mi történik ha nem menstruálok?
Fél éve elvesztettem az állásomat és vissza kellett költöznöm a szüleimhez akiknél állandóan feszültség van mert nem szeretik egymást csak a pénz miatt vannak együtt, 2 hónapja megint van munkám de nagyon stresszes es nem igazán sikerült beilleszkednem, az orvos szerint ennek kovetkezmenyeben stresszes vagyok....
Nem mondtam még senkinek de már 4 hónapja nem jött meg és, nem nem vagyok terhes. Mit tegyek hogy ujra meg jöjjön ? Ennek lesz kesobb jelentősége hogy most ennyi kimaradt? Lehet még kisbabám? Segítsetek legyszives!! 27/L
Nekem is volt, hogy kimaradt ilyenkor elkezdett fájni a hasam. Amikor már annyira fájt, hogy zavarta a munkámat, akkor kaptam gyógyszert amitől megjött és a fájdalom is elmúlt. Nekem a jobb petefészkemnél volt erős, szúros fájdalom.
Egyébként stressz ide vagy oda, ki kell vizsgálni gyakran van más ok is. Simán elképzelhető, hogy PCOS vagy, ha pedig szeretnél gyereket később, akkor jó ha időben kiderül a betegséged.. Az orvosnak mond el, hogy szeretnéd ha kivizsgálna, mert gondolom nem igazolta, hogy a stressz miatt késik. Tippelni meg bármire lehet.
Annyi történhet,hogy a stressz miatt az agyalapi mirigyed kevés gonadotropint termel, ami nem stimulálja a petefészket és így nincs peteérésed. Ha nincs peteérés, akkor sárgatesthormon sem. A menstruáció akkor jön meg, mikor a peteérést követően a sárgatest hormon szintje leeseik a vérben, elsorvad a sárgatest és nincs egyéb magzati hormon sem. Ez a jel arra, hogy kezdődhet az új ciklus, az új peteérés. (hirtelen nagy mértékű fogyás is okozhat hasonlót, ami nyilván egyfajta stressz)
Semmi baj sincsen, majd beindul újra a hormontermelés és újra lesz peteérésed. Simán lehet kisbabád. Nők millióinál előfordult már hasonló.
Aki fogamzásgátlót szed, annak sincs peteérése, csak megvonásos vérzés jelentkezik a gyógyszerszünetben nem valódi menzesz, aztán mikor abbahagyják, akkor lesz babájuk.
Nyugodj meg, hozd egyenesbe az életed. Ügyelj az egészséges életmódra. A barátcserje kapszula is használ (premens néven a patikában, gyógynövényboltban is kapható, az agyalapi mirigyet stimulálja), de remek teakeverékek vannak a ciklus rendezésére. Ha tanácstalan vagy, kérd természetgyógyász segítségét.
Amennyiben nem sikerül pár hónapon belül rendezni így a problémát, keress fel egy nőgyógyász szakorvost. Én csak azért javaslom először a természetes megoldást, mert a dokik jó része szintetikus hormontartalmú gyógyszerekkel kezel, aztán ugyan ott vagyunk ahol a part szakad, és mesterséges ciklus lesz az egészből. De ha túl sokáig fennáll ez az állapot, akkor természetesen ki kell zárni a szervi rendellenességet is!
Kedves kérdező :D
Arról fogalmam sincs mi zajlik benned, de szerintem ez az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!