Miért ellenzik a tampont ezzel az érvvel?
"Nem tudnak ürülni a tamponnal a méhnyálkahártya-darabok"
Megjegyzem: de, ürül :))
Én ezt még nem is hallottam.. bár igazából, engem annyira különben sem érint, mert az első két napban amikor nagyon vérzek, akkor használok tampont, utána elég a tisztasági betét is.
Úgyhogy ha tamponnal nem ürülne, majd ürül a maradék 2-3 napban. Amúgy szerintem is hülyeség, nem tudom mi gondjuk vele.
Mert aki nem tudja rendesen felhelyezni a tampont és kényelmetlen. Mindjárt ellene lesz és mindent kitalálnak róla.
100x inkább a tampon mint a betét.
Látom egyetértünk, csajok :)
Én 2 óránként cserélem az első 3 napban, szinte mindig ürül vele valamennyi..
A tampon-ellenesekkel meg a hócipőm televan...
Én még csak párszor használtam tampont,de megfogadtam,hogy rászokok,mert számomra sokkal kényelmesebb,mint a betét.Egyébként pedig valamiért engem nappal jobban zavar a betét,mint éjszaka.Így éjszaka MINDIG betétet fogok használni,meg az utolsó 1-2napban amikor már kevés van.Így BIZTOS,hogy ki tud ürülni a méhnyálkahártya-darabok:)
14,5/L
Jaja, nagyon ellene vannak! Merthogy azt ők anno azért fejlesztették ki hogy a strandon a nők is tudjanak fürdeni. Nekem anya azt mondta. Én eg.ügyis vagyok, és a tanáraim is kézzel lábbal hajtanak azért h ledumáljanak róla.
Sokkal praktikusabb!! Este pláne!
Ha valaki betartja a minimális higiénés szabályokat, hogy tu.i.:
- szappanos kézmosás, csere, megint szappanos kézmosás,
- pl. földre pottyant dugót nem rakunk fel, hanem kidobjuk és másikat veszünk elő,
- ugyanígy a kicsomagolt tampont nem tesszük már le sehová, még otthon sem, egyetlen pillanatra sem,
- pl. méteres (mű)körmök alatt tonnányi kórokozóval nem turkálunk a hüvelyünkben, hanem applikátoros tampont veszünk. Igaz drágább, de valamit valamiért!
- mindig a vérzés erősségének megfelelő méretet használjuk és nem üldögélünk 4.-5. napon egy napig egy extrával, csak mert már nem telik meg 4 óra alatt,
akkor szerintem kivédhető a legtöbb fertőzés. 29 éve(!) menstruálok, anno megértettem a fentieket, mindig be is tartom/tartottam és nem is volt sosem "tamponhasználattól" semmilyen fertőzésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!