Ezek a tünetek mire utalhatnak? 1 hete fá) a gyomrom, néha a derekam. (bővebben lent)
nem biztos, hogy epeköved van!!!!
nekem az "epém" sose fájt, csak mostanában a derekam + hányinger, hányás.
véletlenül derült ki kb. 3-4 hete az epekő egy ultrahangos vizsgálatkor. mivel nekem sok pici van árnyékot adó kövem van, állítólag ki kell venni az epehólyagot. hamarosan megyek a háziorvoshoz beutalóért egy szakvizsgálatra, és nagyon bízom abban, hogy nem kell eltávolítani az epehólyagot.
a belgyógyászat, ahol véletlenül kiderült ez az egész, azt modnta, hogy valszeg azért alakult ki epekövesség, mert viszonylag gyorsan lefogytam, és besűrűsödött az epe (vagy előtte, amikor meghíztam). egyébként semmilyen epegörcsöm meg ilyenek nincsenek.
állítólag a kis kövek veszélyesek, mert ezek el tudnak indulni, és a vezetékekben gyulladást okozhatnak. többet nem tudok róla, mert még nem voltam a szakrendelésen =:I de cukorbeteg vagyok, és padlót fogok, ha epebeteg diétát is kell tartanom. a cukorbeteg diéta tök jó, kifejezetten szeretem, de az epediéta tök gáz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!