Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Félek attól, hogy elveszítem....

Félek attól, hogy elveszítem. Ti is voltatok így?

Figyelt kérdés

Nagyon sajnálom, hogy itt panaszkodok, de nincs olyan barátom akivel ezt meg tudnám beszélni. 20 éveink közepén járunk párommal, szerinte lassan el kell gondolkozni a családalapításon. (munkaviszony, fix állás, saját ház, kocsik vannak, évente 2x járunk nyaralni is) Tudom, hogy furcsa, de nő létemre én vagyok az aki retteg a gondolatától is. Félek, hogy megundorodik tőlem. Barátnőimmel próbáltam erről beszélni de szerintük "hülyeség" elrontani a fiatalságomat egy gyerekkel. Kezdem elhinni, hogy talán igazuk lehet. (Szerintük 35-40 évesen sincs későn szülni.) Ti hogy voltatok ezzel? Attól is félek hogy a párom már nem tud majd nőként nézni rám. Sokat olvastam, hogy a férfi sem kívánja a nőt. De nekem csak a szerelmem van, attól félek, ha terhes leszek elhagy majd egy szép, csinos nőért. (pedig tudom butaság.) A másik, hogy nem lesz egy perc időnk sem egymásra..Ti hogy csináltátok? Édesanyámtól nem tudok tanácsot kérni, mert elhagyta apámat amikor kisgyermek voltam, így párkapcsolati témában nincs a toppon.

Köszönöm, hogy elolvastad.

2013. dec. 10. 20:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a családi kapcsolatok kategróia ez, de itt is kaphatsz jó válaszokat.

Párod édesanyjával sem tudsz beszélni erről? Mégis valamivel közelebbi ismerős, mint az itteni válaszadók.

Illetve beszélj a pároddal is. Ha mindezt elmondod neki, meg tudjátok beszélni a téged érintő problémákat. Meg a gyerek... nézd, valóban, 35 fölött is lehet szülni, de ha nincs miért halasztani (ebbe beletartozik az is, hogy te akarsz egyáltalán gyereket?), minek várni addig? Az anya életkorával együtt nő a magzatot érintő problémák valószínűsége, te is fáradtabb leszel, nehezebben fog menni az "átállás" a "független" életről a "kötöttre" stb. Viszont ha addig megjön a kedved, és úgy érzed, gyerek KELL, akkor miért sietnél most?

Inkább a pároddal ülj le beszélni ezekről. És gondold át, te vágysz-e gyerekre. Mert úgy érzem, nem... a probléma azzal van, hogy a párod nem tart majd csinosnak, és félsz, hogy elveszted. A gyerek mellékes, mindössze zavaró tényezőként szerepel.

2013. dec. 10. 20:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem mellékes zavaró tényező. Tudom anyukám példájából hogy borzasztó nehéz egyedül gyermeket nevelni. Minden alkalommal a szememre veti még most is, hogy mennyi mindenről kellett miattam lemondania. Attól félek, hogy én is olyan megkeseredett és életunt leszek majd mint Ő.
2013. dec. 10. 21:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Az en szv-em, hogy ha neked ilyen dolgok jutnak az eszedbe, akkor meg NAGYON NEM vagy kesz az anyasagra.

Nekem peldaul nincs gyerekem (35+), nem is lesz es ezt a parommal kozosen megbeszeltuk, egyikunknek sem kell es ilyenek nem is jutnak az eszembe.

A baratnom helyzetet latva, akinek mar ket gyonyoru babaja van (egy 3 eves meg egy 1 eves), annyi idos mint en, mind2 szerelem gyerek es o sem agyalt ilyeneken. Ha te ilyeneken ragodsz, szerintem az azert van mert meg 1. nem akarsz gyereket, 2. szeretnel de nem vagy ra keszen.

Ilyen dillemaban en nem vallalnek, mert csak porul jartok.

Ulj le a paroddal es beszeld meg! Megis csak o lesz a gyerek apja, ha lesz. Rajta kivul mas nem fog tudni ebben segiteni dontest hozni!

Persze anyos jeloltet is kerdezd ki, hatha van vmi hasznos tapasztalata amit meg tud osztani veled.

2013. dec. 10. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!