Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba tényleg lehet...

Hüvelygomba tényleg lehet lelki eredetű?

Figyelt kérdés

2013. dec. 8. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Vagy elkapja az illető vagy felborul a hüvelyflóra egyensúlya, aminek következtében kialakul.

Ez mindenképpen testi eredetű.

2013. dec. 8. 19:16
 2/9 A kérdező kommentje:
2 éve nem voltam együtt senkivel, 1 éve 1-2 havonta előjön akármit ír fel a nőgyógyász már 3nál is voltam
2013. dec. 8. 21:35
 3/9 anonim ***** válasza:
tenyésztés is volt vagy csak mindig addnak valamit? Ha pl candida gomba akkkor diéta nélkül nem fog elmulni. A candidára jellemzö hogy rendszeresen vosszatér.
2013. dec. 8. 22:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem volt tenyésztés egyiknél se. Hát igen rá kell vennem magam a candida diétára jobbat már nem tudok :/
2013. dec. 8. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Itt a baj.

Elmehetsz te 20 orvoshoz is, ha egyik sem csinál tenyésztést, csak hasra üt és felír ezt meg azt. A végén a sok ettől meg attól szépen kiirritálódik a hüvelyed és már akkor is viszkető és égő érzésed lesz, amikor csak egy szimpla természetes folyásod van és mégis azt hiszed, hogy fertőzésed van.

Amikor előjönnek ezek a tünetek, egyből menni kell orvoshoz, tenyésztést kérni és a tenyésztésből kiderül, hogy milyen kórokozód van és milyen számban. És így célzott kezelést kapsz.

És nem szexuális úton lehet csak elkapni egy fertőzést, hanem bárhol, ahol mosdóba elmész.

És természetesen, ha soha nem használtál bármilyen készítményt, ami rendbe rakja a hüvelyflórád egyensúlyát, akkor hiába minden, újra meg újra ki fog jönni a fertőzés.

Elég ha használsz tampont, elég, ha le van gyengülve az immunrendszered, elég ha több fertőzéses kezelésen végigmész, elég, ha antibiotikumot szedsz, ezek mind-mind felrúgják a hüvelyflóra egyensúlyát, aminek egyenes következménye egyeseknél a hüvelyi fertőzés.

Nem biztos, hogy candida gombád van, éppen ezért a candia diéta édes kevés lesz. Mert lehet hogy másfajta kórokozóról van szó. Mindenképpen tenyésztés kell, majd kezelés után hüvelyflóra helyreállítás és mellette mehet a diéta is, ha valóban olyan problémád van.

2013. dec. 9. 11:55
 6/9 automatakoktel ***** válasza:

A diéta valóban megoldás lehet, mivel a gyakori fertözöttség a gyomorból indul ki. Ha belekezdessz javaslom az oxytarmot is, ami segít kimosni a beleket, így ott nemtudnak elleni nyugiban az anaerob bacik, ami savason tartanák a ph-t.

Illetve figyelmedbe ajánlom még a candid-x féle módszert is. Ez nem igényli a számodra fontos tápanyagok nélkülözését.

2013. dec. 9. 12:33
 7/9 anonim ***** válasza:

"A diéta valóban megoldás lehet, mivel a gyakori fertözöttség a gyomorból indul ki."

Oké, hogy onnan is lehet, de a hüvelynek magának is van egy normál flórája, mint ahogyan a bélflórának is.

De nem kell, hogy valakinek a bélflórája sérült legyen, elég ha csak a hüvelyflórája sérül, bizonyos kezelések, illetve dolgok használatával és máris megvan a hüvelyflóra felborulása.

És a candida diéta nagyon szép és nagyon jó, csak sokaknak fogalma sincs róla, hogy konkrétan mi okozza a gondot. Mert nem csak a candida gomba létezik, hanem másfajta gombák is, illetve nem csak gomba, hanem másfajta kórokozók is, amiket viszont célzottan kell kezelni, arra nem jó a candida diéta!!!

2013. dec. 9. 13:11
 8/9 automatakoktel ***** válasza:

Én egyébként nem is javasom ám senkinek sem a diétát, csak reagáltam a kérdezönek a diétával kapcsolatos meglátására. De ha javasolnám se úgy, hogy elötte ne gyözödjön meg róla.

Azt még talán el tudom képzelni, hogy létezik olyan hüvelyflóra felborulás, hogy közben a gyomornál rendben vannak a dolgok, ám gyakorinál ezt én kizártnak látom. Méghozzá azért gondolom így, mert a gyomor az egy sokkal jelentösebb valami. Nemhiába mondják hogy az immunrendszerünk 80%-a ott van. Tehát ha ott rendben van minden, akkor szerintem az immun képes lenne pillanatok alatt rendbetenni a hüvelyflórát is. De természetesen lehet hogy van olyan tényezö, ami kiesik a figyelmemböl. Sosem tudhatom hogy mit nem tudok. :)

Itt most a kérdésnél abból indulunk ki hogy gomba, lehet hogy nem az van éppen, de nem ez a kérdés. Lehet hogy érdemes felvetni azt is hogy valóban gomba e.

Ismersz másféle gombát, ami hüvelyben gondot okozhat? Kíváncsi lennék rá, mert már más is mondta de még senki nem tudott fajtát mondani. Föleg arra lennék kívancsi, hogy másféle gomba másféle kezelést kíván e. A gyógyszereket nem nézve, azok elég specifikusak úgy tudom.

2013. dec. 9. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Maga a gomba nem, az mindenképpen organikus. De ami mögötte van, az igen!
2013. dec. 13. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!