Miért vérzek még mindig?
Múlt hét pénteket jött meg a menstruációm és általában 5-6napig tart. Ez már a 7. napom és nem tudom miért vérzek még mindig. Most kezdtem el Velgyn fogamzásgátlót szedni. Az első menstruációs napkor be is vettem és azóta is rendszeresen szedem pontos időben. Lehet köze hozzá? Ha igen akkor lehet baj abból hogy tegnapelőtt meg tegnap is lefeküdtem a barátommal és bennem ment el? Elvileg a gyógyszer már az első tabletta után hat, az orvos is azt mondta. Mi csak az 5. 6. napon szeretkeztünk elsőnek a gyógyszerrel.
Mi lehet a baj?
Kedves első!
Javaslom, hogy művelődj előbb, mielőtt válaszolsz!
Rengeteg olyan fogamzásgátló tabletta van, amit ha az illető a vérzése első napján vesz be, akkor bizony már az első szemtől kezdve védelmet nyújt!
Kedves kérdező!
Elképzelhető, hogy a gyógyszer befolyásolta most a vérzésedet. Amennyiben nem múlik a vérzésed, érdemes visszamenni az orvoshoz, mert lehet hogy neked ez a fajta nem válik be.
Köszönöm az értelmes megértő választ másodika.
Még egy kérdés ha ez a gyógyszer nekem nem vállik be akkor lehetek terhes attól a két szextől vagy azért véd?
Nézd, azért száz százalékos fogamzásgátló nincs. És vannak természetesen kivételek, akik hiába szedik rendesen, akkor is terhesek lesznek. Szóval nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy nem eshetsz teherbe.
De ha normálisan szeded és semmi nem gyengíti a hatását, pl. antibiotikum, nyugtató hatású készítmény, ha nem volt hasmenésed, hányásod, ami gátolná a gyógyszer felszívódását, akkor azért baromi kicsi az esélye, hogy terhes legyél.
Én összesen életemben 7 évig szedtem fogamzásgátlót, de soha nem estem mellette teherbe.
Nagyon köszönöm a megnyugtató választ.
Azért ha nem múlik el pár napon belül a vérzésem vissza megyek a nőgyógyászhoz. Tényleg köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!