Elfelejtettem a tegnapi tablettát, hogyan tovább?
Direkt ide tettem a kérdést, mert a foggátlás kategóriába csak tinik járnak, ők nem tudnak hiteles információt nyújtani számomra...
Tegnap bennhagytam a munkahelyemen a telómat és nem figyelmeztetett az esti tablettára, így el is felejtettem... a tájékoztató ezt írja:
- Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten
A következő lehetőségek közül választhat:
1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egyidejű bevételét jelenti. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével.
Valószínűleg valódi megvonásos vérzése lesz a második csomag beszedését követően, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés a második csomag szedése alatt.
2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.
Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad.
- Ha elfelejtette bevenni a tablettát, és a tablettamentes szünetben nem jelentkezik megvonásos vérzés, a terhesség lehetősége fennáll. Forduljon orvosához, mielőtt a következő csomag szedését elkezdené.
Szerintetek melyik a jobb? Én arra gondoltam, abbahagyom, úgyis csak 4 szem marad benne...
Szerintetek melyik a jobb megoldás?
ez a 2. hónap, hogy szedem, az előzőt vasárnap hagytam abba, vasárnap kezdtem, de csak szombaton jött meg (vagyis elég későn). Most attól tartok, hogy ráadásul előbb hagyom abba, nem fog megjönni a szünetbe, csak mikor már szedem, akkor viszont nem tudom, hogy véd... orvoshoz meg nem tudok elmenni, hogy megkérdezzem :S
Egyszer én is jártam így, de az volt a durva hogy kb a 15-6 napnál jártam és akkor én ezt észre sem vettem. Szedtem tovább és az utolsó nap esett le, hogy ma pénteken kellene elfogynia de van még egy plusz szem.Szóval azt beszedtem szombaton. És megtartottam a gyógyszermentes időszakot,meg is jött, és azon a napon vettem be az első szemet amikor mindig is szoktam, szóval nem csúsztattam. Semmi nem lett, ugyanúgy ment minden tovább. Ne hagyd abba, hanem szedd végig a megkezdett csomagot.Ciklusonként lehet abbahagyni a gyógyszert így ne. És feltételezem amúgy is szedni akarod akkor kár keverned.Folytasd a szedést, majd tartsd meg a gyógyszermentes időt, és valószínű megfog jönni( ha nem vagy terhes) és utána szedd ahogy szoktad. Ja és pár hétig védekezzetek másképp is, mert gyengülhetett a hatása. Biztos ami biztos alapon használjatok óvszert 2-3 hétig.
Ne hagyd abba
3as, amit te mondasz, azt pont nem írja választásnak a betegtájékoztató.. :)
amúgy este 7-8 közt szoktam bevenni, több, mint 12 óra :/
az nem probléma, ha előbb jön meg, legalább biztos lesz, hogy nincs baba :)
én is úgy gondolom, hogy most nem szedem tovább, max marad 4 szemem, ha valamikor el kell tolni, akkor lesz rá mód :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!