Hogyan szabaduljak meg az állandó nemi betegségektől? Valaki, aki esetleg volt már ilyen helyzetben?
Volt visszatérő hüvelygombám, ahogy a többiek írják nekem akkor múlt el mikor egy magándoki felírt nekem egy tablettát és egy hüvelykúpot egybe. A páromnak pedig 2 tablettát. Hozzáfűzöm egyik sem az agyonreklámozott canesten volt.
Illetve kezelések után használj hüvelyflóra helyreállítót.
Nem feltétlenül a gyógyszer okozta a problémát. Van aki olyan érzékeny a férfi ondóra hogy az gyulladást és gombát okozhat. Nekik érdemes hüvelyflóra helyreállítót használni hetente 1*
A fogamzásgátló hajlamosíthat gombás fertőzésre (írtad hogy már nem szeded, de szerepe lehetett a kialakulásában), és valóban tipikus tünetei a viszketés, közösülés közbeni fájdalom, illetve hüvelyszárazságot is okozhat. Folyásod nincs?
A Candida sajnos ezerarcú betegség, ha egyszer kialakul és hosszú ideig jelen van, sok esetben nagyon nehéz megszabadulni tőle. Ami egyszer már nem használt (ezekszerint a Lactofeel sem), azzal szerintem felesleges újra próbálkozni, menj vissza a dokihoz és kérj mást. Ezerféle gombaellenes gyógyszer van még, elhúzódó/visszatérő fertőzésre valóban szoktak írni szájon át szedhető tablettát is. Ráadásul a partner lehet tünetmentes hordozó, aki folyton visszafertőz, szóval kezelni kell minden esetben őt is.
A gyógyszerek mellett szokták még javasolni a Candida-diétát, ennek lényege hogy kerüld a cukrot, fehér lisztet és az élesztővel készült ételeket - ezekkel táplálkozik a gomba. Ha érdekel konkrétan utána tudsz nézni, elég kemény dolog amúgy, kevesen tudják betartani. Ha teljesen nem is, de a táplálkozásodra szerintem azért mindenképpen figyelj oda kicsit. A gomba a bélrendszerből kerül a hüvelybe, szóval ha ilyen betegséged van, valószínű hogy a bélflórád sincs rendben. Amit szoktak javasolni még, probiotikumok a bélflórára, hüvelyflórára (pl. Protexin termékek), immunerősítés, illetve bizonyos ételek kifejezetten gombaölők (pl. fokhagyma, grapefruit, gyömbér).
És szexuális együttlét esetén tényleg használjatok síkosítót, mert a dörzsölődés nem használ a fertőzésnek.
Köszönöm szépen a segítséget!
Folyásom is volt egy időben, de az az első Canesten "kúra" után elmúlt. Most szerencsére lekopogom, de végre mára jobb,elmúlt a viszketés. Próbálok mindent megtenni annak érdekében hogy így is maradjon. Jövő héten szerdán megyek magándokihoz, akkora sikerült időpontot kapni. Kórházba soha többet nem megyek. Vettem intim mosdógélt, és intim törlőkendőt, mindet naponta többször használok. Remélem már vége lesz ennek az egésznek! Még egyszer köszönöm mindenkinek!
Semmiképp ne használd naponta többször, mert felborítja a PH-dat! ÉS azért leszel hajlamos a folyásra,fertőzésre. Én azt tanácsolom, ha mindenképp szeretnél intim gélt használni, akkor csak heti 1-2 alkalommal tedd. Intim törlőkendő helyett pedig használj babapopsi törlőt, de mindenképp naturt (ne legyen illatosított, aloes stb)
Tesómnak is a géltől lett folyása, amint azt abbahagyta a panaszai is elmúltak. Nekem meg a törlőkendőtől volt gondom, mióta babaposira valót használok nincs gondom!
15-ös vagyok itt egy cikk róla és még sokat találsz ha rákeresel neten az ilyen mosakodók ártalmaira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!