14 éves korban ugye ez nem lehet mellrák?
Ennyi alapján szó sincs róla, a mirigyállományt érzed, és fájni meg azért fáj, mert fejlődik. Egyébként nagyon ritkán, de fiatalkorban is megjelenhet mellrák, ha aggódsz, a nőgyógyász vagy szerintem a háziorvos is megtapintja neked és megnézi, minden ok-e.
2013. nov. 27. 22:58
csak nö azért féj néha na meg a hormonoktól is lehet pl menstruáció elött. én avgy hogy melltartót nem birok elviselni magamon ugy fáj elötte.
2013. nov. 27. 23:25
Ha ezeket mindkét melledben érzed, akkor semmi gond!
2013. nov. 28. 05:51
Szinte teljesen kizárt ebben a korban. Az viszont nagyon valószínű, hogy a fejlődés miatt van ez a fájás.
2013. nov. 28. 09:00
Nem lehet még. Vagy mondjuk annyi az esély rá, mint az anyaméhben!
2013. nov. 28. 13:59
6/13 anonim válasza:
vagy menstruálni fogsz, vagy csak gyorsan fog nőni.
2013. nov. 28. 15:48
7/13 A kérdező kommentje:
Hihetetlenül köszönöm a válaszokat:)) Nagyon megnyugtattatok. Igen, mindkét mellemben érzem, viszont azt nem értem, hogy már nyár óta. Lehet hogy azóta fejlődik jobban, azért? Még egyszer köszönöm a válaszokat:)
Igen, mivel ebben a korban indul főként növekedésnek. Serdülőkor, a nevében is benne van:) Lehet, hogy más testrészeidben is fogsz fájdalmat érezni, pl csontokban. Ez esetben ne a csontrák legyen az első gondolatod, hanem az, hogy nősz:)
Egyébként röhej, hogy mennyit foglalkoznak manapság a fiatalok felvilágosításával. A rákról már hallottál, de arról fogalmad sincs 14 évesen, hogy milyen érési folyamatoknak milyen jelei vannak. Most nem téged hibáztatlak, félre ne érts. Az én időmben sem volt túlspilázva a biológia oktatás, de eszünkbe nem jutott a rákra gyanakodni egy szimpla növekedés helyett.
Egyébként a rák többnyire már csak a végstádiumban okoz fájdalmat, de ott már egyéb tünetek is vannak. Úgyhogy fájdalom esetén ez legyen az utolsó amire gondolsz.
2013. nov. 28. 22:00
9/13 A kérdező kommentje:
huha köszönöm a válaszod:) én pont az ilyen felvilágosító óra miatt gondoltam erre:D bár tényleg igaz, hogy nem foglalkoznak ezzel most már túl sokat, mindenesetre köszönöm neked is és mindenkinek:) rettenetesen féltem, hogy talán az miatt fáj.
Nem rak az biztos!fejlodsz de viszont azokkal nem ertek egyet akik azt irjak ilyen korban nem lehet rak..hat sajnos ebben a mai vilagban mar nincs korhoz kotve ...egyre fiatalabbak kapnak rakot minden xart amit megesznek a szamitogep keves mozgas a drog mar fiatalon elkezdve a cigaretta a sok energia ital a sok trutyi ..itt mar nem lehet beszelni korrol barmikor megjelenhet minden korosztalynal
2014. ápr. 29. 03:54
Kapcsolódó kérdések: