Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Emlöciszta eseten mi történik?

Emlöciszta eseten mi történik?

Figyelt kérdés
Egy hete találtam egy fájdalmas csomót a mellemben. Tegnap voltam ultrahangon es mammografian. Az orvosok szerint szinte biztos, hogy ciszta. Harom honap múlva újabb ultrahangot csinálnak. Az orvos azt mondta, le lehet szívni a folyadékot, ha nagyon fájdalmas, de ujra fog termelodni. Valakinek csináltak mar ilyet? Mennyire fájdalmas ez? A mammografianal, amikor a cisztat mellemnel csináltak, elbőgtem magam, annyira fajt, pedig elég jol bírom a fájdalmat..... Annál rosszabb?
2013. nov. 26. 07:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is vannak cisztáim. Azt mondta a doki, hogy ha nem nagyok, akkor nem kell piszkálni, mert nem veszélyesek. Legtöbbje idővel fel is szívódik.
2013. nov. 26. 07:22
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem nagy, de faj. Pláne tegnap óta.... Szóltak előre, hogy kellemetlen lesz a mammografia, de ez nem kellemetlen volt, hanem szinte kínzás....
2013. nov. 26. 07:24
 3/15 anonim ***** válasza:

Az ultrahang sokkal kevésbé kellemetlen, és sokkal pontosabb képet ad a cisztákról.

Egyébként nem hiszem, hogy a ciszta fájna. Az nem fáj.

2013. nov. 26. 07:31
 4/15 anonim ***** válasza:

Sajnos valóban fájdalmas a mammográfia. Mennyi idős vagy? mert az UH sokkal megbízhatóbb lenne.

A ciszták 80%-a felszívódik magától.

2013. nov. 26. 07:40
 5/15 anonim válasza:
Nekem is vannak cisztáim most is, évente kell ellenőriztetni legalább.Amikor először észrevettem egy nagy ciszta miatt tűnt fel,ami fájt rendesen.A doktornő leszívta 5 perc alatt, abszolút nem fájt, kevésbé rossz mint egy vízhólyag kipukkasztása. Azóta is lehet, hogy ez meg van, de nem zavar annyira. Hormonális ingadózásnál mocorognak és fájhat a mell. Egyébként az a jó, ha mozgatható, mert ha nem és nem fáj , akkor könnyen lehet , hogy rákos csomó.
2013. nov. 26. 07:49
 6/15 A kérdező kommentje:

"Egyébként nem hiszem, hogy a ciszta fájna. Az nem fáj."

Hiszed, vagy sem, faj. Nem is kicsit. Alapból is, de érintésre borzasztó. Tegnap a mammografia utan volt ultrahang is es harom honap múlva lesz a következő.

38 vagyok. Mondta az orvos is, hogy felszivodhat, de az is lehet hogy no, illetve tobb is előjön.....

2013. nov. 26. 07:54
 7/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy nagy többségben felszívódik.
2013. nov. 26. 07:58
 8/15 A kérdező kommentje:
Hat remelem.
2013. nov. 26. 08:02
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem tele van az egyik mellem cisztával. Kontrollon kívül semmit sem kell vele csinálni.
2013. nov. 26. 08:05
 10/15 anonim ***** válasza:

A ciszta nem fájhat, mert nincs benne ideg.

Az más dolog, hogy ahogy nyomogatod megnyomja a körlötte lévő idegeket. De ne piszkáld, mert attól elrákosodhat!

2013. nov. 26. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!