Emiatt el kéne mennem orvoshoz? 16L
Egy pici piros pöttyöt vettem észre ma a wc papiron (székelés után), ezért tükörrel megvizsgáltam a területet, és az ánuszomon van egy nagyon pici seb, de nem fáj. Kidörzsöléstől lehet?
Ezen kívül amikor menstruálok tapasztaltam párszor kisebb szúró érzéseket (nem állandóan) a "beleimben", egészen alul. Fogalmam sincs mitől lehet.
Köszönöm a segítséget!
Én srác vagyok, az első nekem is fent áll. Egyszer összeszedsz valamit, sokat jársz WC-re, kidörzsölődik, utána meg nagyon nehezen gyógyul vissza.
A másodikban nem tudok segíteni.
A friss piros vér a papíron biztos, hogy a végbélrepedés/seb miatt van. Kenegesd körömvirággal vagy gyógyszertárban kapható kenőccsel, vegyél kamillateás ülőfürdőt. WC papír helyett egy darabig nedves popsi törlőt használj.Egyél sok rostosat és igyál sok folyadékot. Jobb megelőzni a bajt, mert piszkosul tud fájni a legkisebb seb is a végbelen, ha krónikussá válik.
Nekem is pár csepp vérrel kezdődött, de nem foglalkoztam vele és a végén már ülni sem tudtam. A szúró bélfájdalom oka a te korodban inkább ideges bélszindróma vagy endometriózis lehet. Ez az jelenti, hogy méhnyálkahártya szövetek találhatók a beledben is, amik ugyanúgy fájdalommal, vérzéssel reagálnak, amikor menstruálsz.
Ha elmész orvoshoz, akkor nőgyógyászhoz és proktológushoz menj.
Köszönöm szépen a segítségeteket, különösen az utolsó válaszolónak! Ha a vérzés nem szűnik meg egy héten belül, mindenképp orvos fogok fordulni, és megfogadom a kezelésre vonatkozó tanácsaidat!
Utánaolvastam kicsit ennek az ideges bélrendszernek, és hasonlóak a tüneteim, szerencsére nem erősek a fájdalmaim. Kedves utolsó, vagy akinek vannak ezzel kapcsolatos tapasztalatai, megéri orvoshoz (proktológushoz) fordulni? Mert úgy tudom, hogy ez a vizsgálat pénzbe kerül.
Köszönöm mégegyszer az értékelhető válaszokat!
Nagyon szívesen.
A proktólogus nem kerül pénzbe, ha a kórház sebészeti osztályára mész. Van fizetős is magánrendelésen, de az szerintem drága. Ha sokszor vérzel, akkor érdemes elmenni, nehogy úgyjárj, mint én. Én már sajnos későn mentem és nagyon nehezen gyógyult.
Nem egy kellemes vizsgálat, de közel sem olyan rossz, mint az a fájdalom, amit a gyulladás tud okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!