Milyen vény nélkül kapható gyógyszerek, kúpok vannak gyakori váladékos hüvelyi folyásra (többilent)?
A betadine- kúpot maximum 5 napig használnám csak, tovább nem. Bármilyen készítményt (betadine, canesten, vagy akár amit az orvos felír) használtál, utána mindig használj probiotikumot (pl. protexin gynophylus, gyntima, stb), mert ezek a készítmények a saját tejsavtermelő bacijaid is kiirtják (hüvelyflóra) és a gombák imádják ezt a közeget. Nekem hatásos az intim lemosó, évek óta ezt használom (ez is csökkentheti a váladékozás mennyiségét), intim törlőkendő (minimum ez, ha pl. nemi együttlét után nem tudsz azonnal letusolni, vagy menses közben pl váladékfelfogó eszköz cserénél, wc-használat után), és mindig figyelj oda wc-használatnál a törlésirányra (elölről hátra, soha nem fordítva). Figyelj a kézmosásra is, meg a partnered se nyúljon intim részeidhez "koszos kézzel", együttlét előtt jó ha letusoltok és mondjuk nem fogdostok meg 40 kilincset mielőtt egymáshoz nyúltok... Az óvszer használata is csökkenti a fertőzések kialakulását. És kezelés alatt kerülni kellene a nemi érintkezést.
Nagyjából ezekre kellene figyelned.
Canestent semmiképpen ne használj. Velem is ez volt, féltem elmenni nőgyógyászhoz, szégyelltem a barátom előtt. Kézenfekvő volt a canesten, így hát vettem azt. Folyton visszatért a fertőzés. Elmentem orvoshoz, kitenyésztette a gombát, így most többféle gyógyszert kell szednem:
gynoxin kúpot, pimafucin kúpot, femiflo kapszulát, amit szájon át kell bevennem nekem is és a páromnak is, valamint pimafucort krémet, amit mindkettőnknek használnia kell. Ha a barátoddal óvszerrel védekeztek, akkor is szükséges az, hogy kezelje magát, mert aktus közben az óvszer alsó része mindig feljebb csúszik, és a hüvelyváladék hozzáér a péniszhez. Beszéld meg a barátoddal, ha szeret megérti, ez a te érdeked, hogy ne fertőzzön vissza újra. (Rá nem hatnak ezek a gombás tünetek, de ott maradnak a bőrfelületén és visszamennek beléd a következő aktusnál)
Az orvost kérd meg, hogy tenyéssze ki a kenetet, amit levesz. Amikor meg felírja a recepteket feltétlenül mond neki, hogy kérsz hüvelyflóra visszaállító kúpot. A sok gyógyszer amit szedsz, tönkreteszi a hüvelyed természetes flóráját, így azt vissza kell állítani. Javaslom a floragint, ez probiotikum tulajdonképpen. :)
Remélem segítettem, és ne félj! Ha felhúzódik a gomba csak macerásabb lesz a kiírtása. Másrészt a canesten sokkal drágább, mint az orvos által felírt gyógyszerek, és ha ezeket rendesen szeded véglegesen leszámolhatsz a gombával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!