Mi az oka a terhesség elején jelentkező rosszullétnek?
Ennek - ha minden igaz - van valami élettani oka, amiért a szervezetnek szüksége van ezekre a rosszullétekre.
Egy biológia-jegyzetből származik az infó, de nem találom sehol, hogy mi ez az élettani ok... Nem tudjátok véletlenül?
Az rémlik,hogy az anya immunrendszere legyengül hogy ne akarja kilökni a megtermékenyített petesejtet mint idegen anyagot, és ettől van a hányinger
Ha hülyeség akkor bocsi, de mintha ezt olvsatma volna valahol
ma 16:53-es: ez tökéletes hülyeség, amit irtál - dehogy is akarja a szervezet kidobn a babát, ha akarja akkor sikerül is!
Egyszerüen a hormonális változások miatt érzékenyebb a terhes nök szervezete.
16:55 Nézz utána mielőtt bárkit is lehülyézel... Mellesleg szülésznő vagyok, nem fogok hülyeségeket mondani.
"A rosszullétek pontos oka nem ismert: a legelfogadottabb magyarázat, hogy a méh falába ágyazódó megtermékenyített petesejt olyan anyagokat bocsát a vérbe, amik a szervezetben idegen anyagként hatnak, és ezért a test hányással próbál tőlük megszabadulni."
Teljes cikk: [link]
16:55-ös
Biztos nem te vagy a hülye? :)
szerintem nem ő a hülye. sok helyen utánanéztem és még csak meg sem említenek olyat, hogy az anya védekezik a baba ellen. az pedig egy oltári baromság, már elnézést, hogy az anya szervezete hozzászokik a magzat antigénjeihez, ilyen nincs!!! az anya és a magzat végig nagyon pontosan el van szeparálva, mert azonnal kilökné a szervezet a babát.
a legmodernebb elmélet szerint a hirtelen megemelkedő hCG, ösztrogén és progeszteron szint okozza. mellesleg az orvosira járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!