Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mekkora a meddőség esélye?

Mekkora a meddőség esélye?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy komolyabb felfázás okozhat meddőséget. Mostanában gondolkozunk a gyerekvállaláson, és elkezdtem aggódni, mert van egy visszatérő felfázásom. Már lassan 5 éve küzdök vele, az első 2 évben orvosról orvosra jártam vele, számtalan vizsgálaton voltam, és rengetegféle gyógyszert kaptam már rá. Sajnos semmi nem segített, ha kijött rajtam, akkor el se tudtam indulni sehova amíg jobb nem lett a helyzet. Végül magam találtam rá megoldást, sokat iszok, jobban fel vagyok öltözve, és mindig van itthon kamilla tea. De sajnos így is előfordul, hogy előjön, sajnos sehogy nem akar elmúlni. Már jó ideje vágyom rá, hogy végre megfelelő legyen minden egy babához, de jelenleg nem áll módomban elmenni orvoshoz, ezért érdekelne, hogy mennyire nagy az esélye a meddőségnek ezek után, és remélem, hogy csak magamra ijesztettem ezzel a témával. Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. nov. 15. 03:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Hogy mennyi? Passz. Szerintem szervezetfüggő, mi hogy gyullad be, okoz/ott e valami rendellenességet. Ezeket a doki tudja megmondani. Viszont jah, a megelőzés fontos. Fogyelj oda. Dolgozzatok ha időszerű a babaprojekten. Ha minden ok, akkor is vigy magadra. Ha nem ok (nem megy az elsőre, főleg ha tervezik, csak a bulibólegyszerdugunk fajta dologban :D ) szal ha másnem akkor go doki...
2013. nov. 15. 05:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt elöre nem lehet tudni. Meddőségi problémát azért okozhat mert hegesen gyógyule esetleg és emiatt össeznövés alakul ki a peteveztöben. De ez egyáltalán nem törtvényszerű. Sajnos a felfázás is olyan mint egy fertözés pl gomba vagy az ajak herpesz. Ha egyszer volt akkor jobban van rá hajlama az embernek és néha elöjön. Kezdjetek el próbálkozni és ha nem sikerül egy év alatt akkor menje el kivizsglásra. Most még ugysem csinálna semmit egy nögyógyász csak azt mondaná probálkozzatok. Egy komolyabb vizsgálattal vagy műtéttel lehet megállapitani van-e összenövés. Amig nem próbálkoztok fölösleges elmenni rá, de normális nögyógyász nem is küld el rá. AZért nem egy kellemes vizsgálat. Fél napos korháti tartozkodás kell hozzá stb.
2013. nov. 15. 09:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Tök felesleges előre meddőségen agyalni, ha egyébként semmi látható problémád nincsen.

Majd ha elkezdtek próbálkozni, és nem jön össze egy év alatt, akkor kell elkezdeni orvoshoz menni, addig meg élni az életet és nem ahülyeségeken járatni az agyad, mert bizony a hozzáállás is sokat számít a teherbeesésnél.

A problémádhoz pedig:

Ha olyan típusú felfázásod van, ami mindig szex után jön elő:

Szex előtt fürdés (de legalább az alsó részek alapos tisztítása, beleértve a végbélnyílást is), szex után pedig azonnal pisilés, akkor is ha nem kell, majd tisztálkodás.

Ha ez nem elég, akkor szóba jön egy nőgyógyász doktornő által írt dolog:

"Egyébként lehet, hogy nem is fertőzés okozza a hólyaghuruthoz hasonló tüneteket, hanem az, hogy a mai férfiak megkeresik a nők G pontját (régebben nem tudtunk rőla), azt a pontot, melynek dörzsölése orgazmust vált ki. Ennek dörzsölése a hüvelyben normálisa meglévő 10-15 féle baktériumból a G ponton keresztül bejuttat egy keveset a húgycsőbe, ott elszaporodnak, és 6-8 óra mulva jelentkezik a fájdalmas vizelés, gyakori vizelési inger.

Megelőzése: szex előtt enni 1 szendvicset, vagy rendesen vacsorázni, szex után AZONNAL egy pohár vízzel bevenni 1 tabletta Nitrofurantoint."

2013. nov. 15. 10:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így már nem aggódok annyira, viszont mégis megoldottam, hogy eltudjak menni orvoshoz, ma fogok időpontot kérni, mert mostanában lettek új tüneteim. Kicsit nézelődtem a neten, és lehet, hogy ez nem felfázás mint ahogy az orvos mondta. Olvastam, hogy a petefészek gyulladást össze lehet keverni a felfázással, ezért mindenképpen meglátogatom az orvost. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, meddőség témában legalább megnyugodtam egy kicsit.
2013. nov. 16. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!