Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felelőtlenség édesanyámtól,...

Felelőtlenség édesanyámtól, hogy eddig nem vitt el nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok (még gimnazista), fél éve élek szexuális életet, és annak ellenére, hogy többször is szóba került, hogy elmegyünk együtt, nem vitt el eddig.

Nekem lennének kérdéseim, meg azért nem ártana egy általános kivizsgálás sem. Menjek el magamtól egy állami dokihoz, vagy erőltessem a dolgot jobban anyámnál?

2013. nov. 14. 17:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
azért felelötlennek nem mondanám, akkor lenne az ha gondod lett volna és akkor nem visze el. Most már elmehetsz akár egyddül is. Egyébként ha nincs egy lánynak semmi problémája akkor ráér onnantól járni évente vizsgálatra ha már él nemi életet. Tehát most már el kéne menned.
2013. nov. 14. 17:47
 12/16 anonim ***** válasza:
Megint az első vagyok. Az igaz, hogy a mai világban könnyű információkhoz jutni, de az lenne az ideális, ha az anyukák beszélgetnének ezekről az intim dolgokról a lányokkal, hogy kialakulhasson köztük egy meghitt, bizalmas kapcsolat.
2013. nov. 14. 17:51
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Még ne élj nemi életet, még önállótlan vagy és éretlen. 18 évesen már nem anyucitól kéne várni, h mindenhova ő vigyen és körülugráljon. Azt pedig, h majd a 15-16 éves lányod elvidd nődokihoz, mert azért egy ilyen viszgálat nem a legjobb élmény.

Ui: ha a szexhez érettnek tartod magad, akj el tudsz menni nődokihoz is.

2013. nov. 14. 19:55
 14/16 anonim ***** válasza:
39%

Minek kellene elvinni a lányodat 15 évesen nőgyógyászhoz???

Vagy szeretnéd ha 14 évesen kezdené a nemi életet????

Először nőgyógyászhoz 23 éves korod körül "illene" elmenned, ha addig még szüz lennél, egyébként meg a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel.

2013. nov. 15. 09:32
 15/16 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem felelőtlenség, nem is kellene menned, hacsak nincs valami problémád persze, csak a nemi élet elkezdése után 1 évvel egy általános szűrésre.
2013. nov. 15. 12:08
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem örülnék neki, ha 14 évesen kezdene nemi életet, de ha mégis, szeretném, hogy felkészült és óvatos legyen. Ezen kívül fennállhatnak problémák a nemi élettől függetlenül is, pl. méhsüllyedés vagy bármi (kb. tünetmentesen, de később nagyobb problémák is lehetnek belőle), és minél előbb fény derül ezekre, annál jobb.

Elismerem, hogy kissé rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de jól esett volna nekem édesanyámtól, ha nem egy idegenhez kell mennem, hanem valakihez, akit ő ismer, és akiről tudja, hogy jó orvos. Egyébként nem jó kedvemből fogok elmenni én sem, és már korábban is voltak problémáim, amik szerencsére gyorsan elmúltak.

Azt pedig főként nem értem, mi baja az embereknek azzal, hogy egy 18 éves él szexuális életet, nem sok fogalmuk lehet arról, mi folyik a világban.

2013. nov. 15. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!