Alacsony libidó és túlsúly. Vajon a fogamzásgátlótó mellékhatása?
Tavaly kezdtem el szedni a jangee fogamzásgátlót. Kb.2 hónapon belül elkezdtem hirtelen hízni, és a nemi vágy is csökkent. 47 kg-ról 60kg-ra híztam kb 4-5 hónap alatt. 3 hónap után abba hagytam a szedését, de már nem segített. Most komoly életmódváltással tudom tartani a jelenlegi súlyomat, de a régit nem tudom vissza szerezni.
Szerintetek a hormonegyensúllyal lehet gond?
Mit tehetnék?
Akárhány orvoshoz mész, egyik sem fogja bevallani, hogy a tablettától van, az nekik nem érdekük. Csak vizsgálatokra küldenek, kigúnyolnak, és ha nagyon ragaszkodsz az igazadhoz, akkor majd félrediagnosztizálnak, bemagyarázzák, hogy benned van a hiba, és kezelni kezdenek különféle hormonokkal, amitől még rosszabb lesz és örök életedre folytatni kell majd bizonyos gyógyszerek szedését...
Hagyd az egészet, ahogy van, és várj egy fél évet, esetleg évet, hogy a szervezeted megnyugodjon a hormontámadás után.
(Nekem anno bemagyarázták, hogy mindenkinek más tabletta a jó, akkor még 3 havi adagot írtak fel, szóval 3 havonta gyógyszert váltottunk, kipróbáltam vagy 6félét, de csak egyre rosszabb lett persze, csak puffadtam, nem is kövérség volt, hanem ilyen vizes puffadtság, és a végén már a megjegyzéseket is el kellett tűrnöm, hogy nem is a gyógyszertől hízom, hanem sokat zabálok - folyton diétán voltam és rendszeresen sportoltam - aztán ahogy abbahagytam, érdekes módon 1-2 év alatt magától! lement az a plusz 10 kiló. Amúgy pedig amíg szedtem, tulajdonképpen értelmetlen volt, mert szexre egyáltalán még csak nem is gondoltam...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!