Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Alacsony libidó és túlsúly....

Alacsony libidó és túlsúly. Vajon a fogamzásgátlótó mellékhatása?

Figyelt kérdés

Tavaly kezdtem el szedni a jangee fogamzásgátlót. Kb.2 hónapon belül elkezdtem hirtelen hízni, és a nemi vágy is csökkent. 47 kg-ról 60kg-ra híztam kb 4-5 hónap alatt. 3 hónap után abba hagytam a szedését, de már nem segített. Most komoly életmódváltással tudom tartani a jelenlegi súlyomat, de a régit nem tudom vissza szerezni.

Szerintetek a hormonegyensúllyal lehet gond?

Mit tehetnék?

2013. nov. 10. 01:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg igen. A fogamzásgátlók mellett az első időkben van hízás,mert fokozza a szervezetben a vízvisszatartást. De ez nem 13 kg,jóval kevesebb. Ha ennél jóval többet híztál az nem a tablettától van,illetve csak közvetve. Ha ennyire felborítja a hormonháztartást az nem azért van ,mert rossz a tabletta,hanem azért,mert Te egyénileg reagáltál rosszul rá. Szerencsére a többségnek semmilyen panaszt nem okoz a szedése. Ha nagyon zavar,vagy egyéb panaszaid is vannak,nem ártana egy nőgyógyászati hormonpanel,pajzsmirigyhormon,vércukor vizsgálat. Valóban van olyan mellékhatása,hogy csökkenhet a libido.
2013. nov. 10. 08:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Endokrinológushoz kérj beutalót, mert lehet, hogy bekrepált a pajzsmirigyed! (alulműködik)
2013. nov. 11. 13:18
 3/4 anonim válasza:

Akárhány orvoshoz mész, egyik sem fogja bevallani, hogy a tablettától van, az nekik nem érdekük. Csak vizsgálatokra küldenek, kigúnyolnak, és ha nagyon ragaszkodsz az igazadhoz, akkor majd félrediagnosztizálnak, bemagyarázzák, hogy benned van a hiba, és kezelni kezdenek különféle hormonokkal, amitől még rosszabb lesz és örök életedre folytatni kell majd bizonyos gyógyszerek szedését...

Hagyd az egészet, ahogy van, és várj egy fél évet, esetleg évet, hogy a szervezeted megnyugodjon a hormontámadás után.

(Nekem anno bemagyarázták, hogy mindenkinek más tabletta a jó, akkor még 3 havi adagot írtak fel, szóval 3 havonta gyógyszert váltottunk, kipróbáltam vagy 6félét, de csak egyre rosszabb lett persze, csak puffadtam, nem is kövérség volt, hanem ilyen vizes puffadtság, és a végén már a megjegyzéseket is el kellett tűrnöm, hogy nem is a gyógyszertől hízom, hanem sokat zabálok - folyton diétán voltam és rendszeresen sportoltam - aztán ahogy abbahagytam, érdekes módon 1-2 év alatt magától! lement az a plusz 10 kiló. Amúgy pedig amíg szedtem, tulajdonképpen értelmetlen volt, mert szexre egyáltalán még csak nem is gondoltam...)

2013. nov. 20. 22:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor még várok.. köszönöm mindenkinek!
2013. nov. 23. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!