Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázásra ti melyiket ajánlan...

Felfázásra ti melyiket ajánlanátok inkább? Urogin vagy Cifran?

Figyelt kérdés
Már egyszer felfáztam, utóbbit írtam fel akkor a doki, most is fel sikerült fáznom, van itthon belőle, de annyira nem szeretem az antibiotikumokat, vettem tegnap Urogint, párszor bevettem már belőle, de eddig nem látom jelét a javulásnak. Ezen kívül persze melegen tartom magam, rengeteg folyadékot iszom stb...
2013. okt. 26. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Természetesen a Cifran erősebb. De hogyhogy van? Akkor nem vetted be?
2013. okt. 26. 18:52
 2/8 A kérdező kommentje:
De, bevettem, csak közeli ismerőseim közül van aki gyakran szokott felfázni, így neki a doki adott, ő pedig adott nekem (mint már írtam, nekem is felírták ezt már egyszer, csak most pont péntek délután éreztem hogy valami nem oké, doki meg délelőtt rendelt).
2013. okt. 26. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Orvost ajánlanék, aki helyben elvégez vizeletvizsgálatot, vagy inkább elküld laborba és csinálnak vizelettenyésztést, amiből kiderül, hogy milyen kórokozó okozza konkrétan a problémát és célzott kezelést kaphatsz utána!

Ugyanis rengeteg fajta kórokozó van és nem mindegyik gyógyszer hatásos az összesre. Gondolom ezért is nem javulsz, mert nem az a bajod, amire bármelyik a fent említett gyógyszer ki van találva.

2013. okt. 26. 18:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot általában nem jó bevenni saját kezdeményezésre. Egyrészt azért, mert csak maradékod van ergo nem fogod tudni a teljes szabályos kúrát végigszedni, ha az alatt az idő alatt nem gyógyul meg teljesen a betegséged, akkor rosszabbul is kijöhetsz az egészből, mintha nem csináltál volna semmit (rezisztenssé válnak a törzseid, többé nem fog hatni ez a gyógyszer és a hasonlók sem).

Csak akkor szedd, ha biztos vagy benne, hogy ezt fogja felírni a doki (nem tudom, hogy lehetnél biztos ebben...) és hétfőn elmész hozzá, megbeszélni vele, hogy pontosan meddig és mennyit kell szedned és felíratni a pluszban szükséges adagot).

2013. okt. 26. 21:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Még az előzőhöz: és akkor, ha a hétvégi szabályos szedéshez elég darab gyógyszered van. (Tehát ha napi 3-at kell beszedni, akkor van 6db gyógyszered a hétvégére)
2013. okt. 26. 21:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Egy teljes doboz (10 szem) gyógyszerem van, de én is gondolkozom azon, hogy amíg doki nem lát, addig a másikat szedem, csak félek hogyha nem leszek ettől jobban, nehogy komolyabb bajom legyen amiatt, hogy később megyek dokihoz.
2013. okt. 26. 21:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezen a két napon semmiképpen nem fog múlni szerintem. Én úgy érzem, hogy az első gondolatod jó, inkább ne szedd magadtól. Viszont igyál rengeteget (!) és told az urogint addig.
2013. okt. 26. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:
A Cifran adagolása 2x1 naponta és minimum 5 napig kell szedni,de ha kiújuló fertőzésről van szó,nem 1 hanem 2 dobozzal,azaz 10 napig.
2013. okt. 27. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!