Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Volt már valaki petevezeték...

Adió kérdése:

Volt már valaki petevezeték tisztításon? Elmesélne róla egy-két dolgot? Mivel jár, mennyi a költsége akórházban töltött napok stb. Nem sikerül a baby talán ez után menne. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

2013. okt. 24. 10:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a HSG. Egy kontraszt anyagot fecskendeznek fel a méhűrbe, ami eljut a petevezetékekig is, közben egy pillanat alatt röntgen felvételt készítenek róla. Ha el van záródva, ez a kontraszt anyag sokszor megoldja a problémát és megnyitja. Gyakran sokkolnak a neten rémhírekkel ,hogy ez mennyire fáj. Maga a méhszáj megfogása, és az eszköz felhelyezése egyáltalán nem fáj. Semmivel nem több, mint egy szokványos rákszűrés. Állítólag akkor fáj, ha el van záródva a petevezető és ha erősebben megnyomják a kontraszt anyagot, akkor fáj, de ha már volt menstruációs görcsöd, akkor ezt is túl fogod élni. Nem igényel befekvést, pillanatok alatt megvan. Mire orrba rúgnád a dokit, már túl is vagy rajta, utána betétet kell behelyezni, mert szivárog ki a maradék anyag és utána van egy kis vérezgetés kb. egy napig. Nekem nincs petevezetékem, csak a méhűrt nézték meg ezzel a módszerrel. Annyi kellemetlenség volt, hogy tartotta valami "csipesszel" a méhszájat, és kicsit olyan húzó-vonó érzés volt az alhasamban, mint amikor megjön a menses. Nem tudom,hogy sima nőgyógyászati rendelésen csinálnak-e ilyent, lehet, hogy meddőségi centrumban kellene jelentkezned. Érdemes meglépned, legtöbb esetben, ha nincs más gond. egy ilyen vizsgálat után jó eséllyel összejön a baba :-) Kitartás.
2013. okt. 24. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Első voltam. Kérdezted a költségét is. Javítson ki bárki, aki másképp tudja, de nem hiszem, hogy ez úgy működik, hogy elmész a dokihoz, hogy Jó napot kívánok, egy petevezeték átfújást szeretnék kérni!

Én a Budai meddőségibe járok, ami államilag támogatott. Először át kell esni pár rutin vizsgálaton, vérvételen, rákszűrésen, mammográfián stb. ezidáig egyik sem kellemetlen. Egy vérvétel volt ,amiért 6.000 Ft-ot kellett fizetni. Ha ezek megvannak, ők jelölik ki az időpontot a HSG-re. Ez nem fizetős és nagyon humánusan zajlik a Budain.

2013. okt. 24. 10:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek! :)
2013. okt. 24. 16:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Túl vagyok rajta szörnyű volt! :)
2013. nov. 6. 16:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy neked ilyen rossz volt, de örülj, hogy túl vagy rajta :-)
2013. nov. 6. 17:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Rettenetes volt :/
2013. nov. 12. 09:24
 7/8 anonim válasza:
Rettenetes?? Leírnád a tapasztalatod? Én most készülök ilyen vizsgálatra... Babával hogy álltok?
2014. ápr. 11. 11:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Hàt készülj fel nagyon fáj. Bár lehet hogy neked nem annyira, de nekem ugy kezdte a doki hogy volt aki elájult a fájdalomba. Na hát én is kiabáltam vele hogy szedje ki belőlem. Aztán még sétálnom kelkett a liftig 1 emelettel alattunk volt a szoba ahol csinálta a röntgent ott már teljesen feladtam épp hogy kivette ugy hogy nem ájultam el. Ja és ez októberben volt azóta sincs baba :( sok sikert! Szia
2014. jún. 5. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!