Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mensi közben ha tornásztok...

Mensi közben ha tornásztok több lessz a vér? Vagy fájdalmasabb és legtöbben azért nem csinálják?

Figyelt kérdés

2013. okt. 17. 18:55
 1/9 A kérdező kommentje:
szeretnék sok választ erről, és hogy ti szoktatok-e tornászni ilyenkor?én azt halottam hogy kell, de akkor miért kérnek felmentést?csak akkor kapunk ha rosszul vagyunk?veletek hogy van?
2013. okt. 17. 18:59
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Ellenkezőleg, a rosszulléten és a görcsökön segít a kíméletes mozgás (kifejezetten ajánlják). Leginkább azért kérnek a lányok ilyenkor felmentést, mert valamiféle "betegségnek" tekintik a menstruációt, amivel pihenni kell. Pedig nem az.

Természetesen ha valakinek iszonyatosan erős a vérzése, akkor megértem, hogy felmentést kér, hiszen a mozgás miatt esetleg elcsúszhat a betét. Meg ha olyan fajta mozgás van a tesiórán, amivel összeegyeztethetetlen (pl. úszás).

2013. okt. 17. 19:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még elfelejtettem azt leírni, hogy én 27/N vagyok. Nálunk nem volt a felmentéskérés divatban akkor se, amikor kamasz voltam. (Hosszú gatyában tornáztunk.) És máig is amikor megvan, ugyanúgy megyek edzeni, futni vagy lovagolni, mint amikor nincs.
2013. okt. 17. 19:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Én sosem szoktam olyankor tornászni, mert ha elmozdul a betét kínosan jöhet le, meg én nem is szeretem azt amikor mondjuk futsz és érzed, hogy közbe folyik a vér. És ha mondjuk begörcsölsz torna közben...
2013. okt. 17. 19:35
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Több vér jön, régen akkor is futottam, aztán egyszer nagyon begörcsöltem a mozgástól, alig tudtam hazavánszorogni, azóta nem....
2013. okt. 17. 19:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat:) es ha tornaszok tornaora elott vagy utan tegyek tiszta betetet?
2013. okt. 17. 21:08
 7/9 anonim ***** válasza:
89%
Előtte, és utána is nézd meg.
2013. okt. 17. 21:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Amikor megvan, nem szoktam tornázni, egyébként napi gyakorlataim vannak. Ha nem csinálok semmit, akkor mindenféle görcs, fájdalom vagy egyéb tünet nélkül megvagyok, mintha nem is lenne meg; viszont ha nekiállok tornázni, akkor rossz közérzetem lesz, legyengülök, szédülök, dübörög a vér a fülemben, bizonyos gyakorlatoknál alig tudom megtartani az egyensúlyom stb.
2013. okt. 18. 09:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon görcsölős voltam, de nekem jót tett a mozgás. Igaz közben még erősebben belesajdult, de az óra végére lejött egy csomó vér, és akkor már kevésbé fájt.

A már levált nyálkahártyában van egy prosztaglandin nevű anyag, ami összehúzza a simaizmokat. Ez lehet olyan erős, hogy már nagyon fáj. Amíg bent van a méh üregében az a nyálkahártya darabka, ami már készül kijönni,akkor a prosztaglandin a keringéssel visszajut a méhizomhoz és görcsöltet. (Az lenne a dolga, hogy leválassza a lejönni valót a méh faláról.)

Nekem ezért is volt jobb a betét a tamponnál, és ezért segített a sok mozgás.

Az első szülés óta nem görcsölök.

2013. okt. 18. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!