Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért csinálják ezt velem az...

Miért csinálják ezt velem az orvosok?

Figyelt kérdés

Lassan 21 éves leszek és még mindig durván pattanásos vagyok. Felkerestem egy bőrgyógyászt, írt fel gyógyszert, gyönyörűen letisztult az arcom. Megígérte, hogy ha már nem kell szednem a gyógyszert nem fognak visszajönni a pattanások. Hát 3(!!!!) nap múlva visszajöttek... Jó, akkor megint felírta a gyógyszert. Lassan 1 éve antibiotikumot szedek és már ott tartok, hogy mindennapos májfájdalmaim vannak. Felkerestem egy nőgyógyászt is, hogy küldjön el hormonvizsgálatra. Ő erre azt mondta, hogy nem tartja fontosnak, felír egy fogamzásgátlót amitől biztos, hogy rendbe fogok jönni. Ennek az lett az eredménye, hogy most abszolút nem menstruálok. Egyébként mindkettő magánorvos.

Elegem lett már ebből, egy szem gyógyszerrel sem vagyok hajlandó többet bevenni. Kinél tudom elérni, hogy elküldjön egy hormonvizsgálatra? A háziorvos nem tud beutalni.

2013. okt. 6. 12:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mit akarsz egy nőgyógyásztól? Kb semmi köze a pattanásokhoz, mert lehet, hogy érinti a munkáját a hormonrendszer, de nem ez a szakterülete. Menjél el endokrinológushoz, többet érsz vele.
2013. okt. 6. 12:18
 2/11 A kérdező kommentje:
A bőrgyógyász mondta, hogy mindenképpen menjek el.
2013. okt. 6. 12:29
 3/11 anonim ***** válasza:
27%
Most elárulok valamit amit csak nagyon kevesen tudnak. Bátyám nemrég végzett az orvosin és a 6 év tapasztalata szerint bőrgyógyásznak mindig a legrosszabb tanulók mennek, akik éppenhogy átmennek a vizsgákon... Komolyan mondom és én is 100x tapasztaltam már, hogy nem tudnak semmit!
2013. okt. 6. 12:33
 4/11 anonim ***** válasza:
30%

Én is elárulok valamit, amit szintén családban levő orvosok állítanak:

Vannak a nőgyógyászok és vannak az orvosok....

sajnos...

2013. okt. 6. 13:06
 5/11 Ravel ***** válasza:
43%

Szia! Volt hasonló problémám. Ha ennyi idősen még mindig nem tisztult le a bőröd, akkor az már tényleg nem a bőrgyógyász dolga. Van abban valami, hogy nőgyógyászhoz küldtek, mivel ez valóban hormonprobléma azonban én is csak a HARMADIK nőgyógyásztól tudtam meg, hogy ez az endokrinológiára tartozik - miután megetettek velem 3doboz fogamzásgátlót, amiről később megtudtam, hogy egymás után egy doboznál többet nem is szabadott volna felírni a speciális hatóanyagok miatt.

Endokrinológiára szerintem a háziorvos is írhat beutalót, ha szólsz neki, hogy mi a helyzet, de lehet próbálkozni a nőgyógyásszal is, ha kifogsz olyat aki nem csak a tüneteket akarja kezelni hanem az okot is megszüntetni.

De abban sem vagyok biztos, hogy mindenképpen beutaló kell. Én nem magánorvoshoz mentem, hanem a 3.nődoki átszólt telefonon az endo.ra de ennyi erővel szerintem simán felhívhatod te is, úgyan úgy ahogy egy szemészetre vagy bőrgyógyászatra is telefonon lehet időpontot kérni.

Összefoglalva endokrinológust keress fel, ő ilyen panasz esetén el fog küldeni hormonvizsgálatra.

Nem tudom, helyileg hol vagy az országban, de valahol a környékeden szerintem biztos lesz endokrinológus.

...azt meg nem is értem, hogy ilyenre hogy írhattak fel antibiotikumot..

2013. okt. 6. 13:40
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Pedig hormonvizsgálat nem ártana, én PCO-s vagyok, és attól volt rengeteg pattanásom.
2013. okt. 6. 13:41
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

Ezt egy nőgyógyász doktornő írta:

""Rendszertelenül menstruáló nőknek fogamzásgátlót adni MŰHIBA!" - Ezt sok évvel ezelőtt határozta meg az Országos Szülészeti - Nőgyógyászati Intézet. A fogamzásgátló nem a rendellenességet szünteti meg - ami abból áll, hogy a hormon rendszere elégtelenül működik - hanem becsapja a pacienst, mert VÉRZÉST INDUKÁL 28 naponta, ami azonban nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés, és ez a beavatkozás az eredeti rendellenességet: a hormon rendszer hibáját még tovább rontja. Eredménye: amikor gyereket szeretne, még inkább nem lesz menstruációja.

A rosszul működő hormonrendszert nem elfojtani kell még jobban, hanem kijavítani! Ez persze sokkal nehezebb feladat, mint odalökni egy fogamzásgátló receptet, és ezzel becsapni a beteget! "

2013. okt. 6. 14:01
 8/11 anonim ***** válasza:

Endokrinológiára nem lehet csak úgy időpontot kérni, oda beutaló kell.

Amikor tőlem vettek vért, akkor emlékeim szerint a beutaló A4-es lapon volt hormonrészleg is, ahol lehetett ikszelni a szükségeseket, szóval alapból a háziorvos is könnyen elküldhet.

2013. okt. 6. 17:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Háziorvos beutalót adhat, de hormonvizsgálatot nem kérhet.
2013. okt. 6. 17:23
 10/11 Ravel ***** válasza:
Én is ezt mondom. Háziorvos beutal, a hormonvizsgálatra az endokrinológiáról küldenek.
2013. okt. 6. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!