13 éves lányom csomót talált a mellében!?
Szerintem először is: nyugodjatok meg!
Éppen abban a korban van, amikor nő valószínűleg a melle. Ilyenkor "csomónak" érezheti azt is, hogy a növekedés miatt kicsit megduzzad, meg is keményedik.
Másrészt pedig a mell tapintásra sosem teljesen egyenletes, hiszen mirigyek, izom, meg mindenféle dolog van ott. Nagyon-nagyon kicsi rá az esély, hogy amit érez, az tényleg egy csomó.
Ettől függetlenül persze járjatok utána, főleg azért, hogy ne féljen.
Szerintem először menjetek háziorvoshoz, nagy valószínűséggel már ő is meg tudja majd nyugtatni, ha meg nem, akkor majd ő továbbküldi oda, ahova kell.
Biztos?? Te is megvizsgáltad??
Mert én is ugyanezt hittem ilyen idős koromban, aztán kiderült, hogy csak a mirigyekre hittem azt! Kicsit agyamra ment a suliban ez a "vizsgáljuk magunkat mindennap", (mindennap azt hittem, hogy rákos vagyok, ha megfájdult a fejem, a mellem, a hasam).
Ha megvizsgáltad, és te is érzed, akkor vidd el nőgyógyászhoz! A háziorvos is ugyanúgy oda küldene, ha ő is érez valamit.
"De főleg azzal nyugtathatod, hogy a mellrák leginkább az 50-60 éves nők betegsége." igen, ezt hitték azok a 20-30 éves nők is, akik mellrákban haltak meg, mert későn mentek orvoshoz....
Kérdező, a gyerek valószínűleg csak a mirigyállományt nézi csomónak, de a nőgyógyász meg fogja vizsgálni és kiderül, + megnyugszik a gyerek is, amennyiben volt rákos megbetegedés a családban, akkor meg pláne minél gyorsabban vizsgáltassátok ki a lányt!
#5: Nem tudom, feltűnt-e, hogy ott volt a mondatomban a LEGINKÁBB. Úgyhogy nem kéne lepontozni, mert ebben igazam van. A statisztikák is ezt mondják, és nem mellesleg személyes tapasztalat is, naponta járok érintett miatt a Kékgolyóba, egyetlen húszéveset se láttam ott.
DE én írtam az első választ is, azzal a felszólítással, hogy járjanak utána. Úgyhogy nem hiszem, hogy bárhol hibát követtem volna el.
Nem kell ehhez nőgyógyász. A háziorvos is meg tudja nézni,sőt beutalót is tud adni emlő UH-ra. Hozzá talán szívesebben elmegy a lányod,mint nőgyógyászhoz.
De valószínűleg tényleg csak a tejmirigyeket érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!