Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Aki használt már Canesten...

Aki használt már Canesten Kombi Unot kérem segítsen. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Aki használta már a Canesten Kombi Unot kérem segítsen,mert van pár kérdésem ezzel kapcsolatban, nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni!

1. Milyen hamar oldódik fel kb ez a tabletta a hüvelyemben?Akkor is feloldódna ha mondjuk nem lenne hüvelygombám? Ma este fél 12 kor helyeztem fel.

2. Milyen hamar pisilhetek?

3. a tabletta felhelyezése után 1 nappal ha nem is szexelhetek de pettingezni pettingezhetek?

Nagyon köszönöm :)

2013. okt. 4. 23:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%

Ugyanúgy működik, mint a 3 db-os.

1. Azonnal elkezd oldódni, gondolom, jó pár óra, míg teljesen feloldódik.

Nem "fél 12-kor", hanem közvetlenül lefekvés előtt kell felrakni, hogy ne jöjjön ki.

2. Leginkább előtte kellett volna, utána pedig lefeküdni aludni. Ha peched van, pisiléskor kijön. Minél előbb pisilsz, annál jobb.

3. Szex semmiképpen, a petting nem tilos, ha van hozzá gusztusotok - nekem nem lenne. Egyrészt ott lesznek a maradványai a gyógyszernek, másrészt azért ez mégiscsak egy fertőzés... Én nem várnám el a páromtól, hogy tapogassa. Harmadrészt szerintem gyulladt a hüvelyed kívül-belül, szerintem ha azt piszkálják, dörzsölgetik stb., az eléggé fájni fog.

A helyedben megvárnám, míg meggyógyulok.

Annál is inkább, mert a Canesten nem csodagyógyszer, csak bizonyos fajta gombára való - bakteriális fertőzésre, illeve "más fajta" gombára nem. Nincs rá garancia, hogy meggyógyulsz.

2013. okt. 5. 00:08
 2/12 anonim ***** válasza:
21%
Jól írta az előző, ez nem csodaszer. Egyébként ezeket éjszakára célszerű felrakni és betenni a bugyidba egy betétet. Jobban járnál, ha elmennél orvoshoz, mert amúgy a Canesten egy kalap szart ér konkrétan, alaposan nem kezel ki semmit. Gombára alapvetően szájon át szedhető gyógyszert is ad normális orvos, különben folyton vissza fog jönni. És a párodat is kezelni kéne, mert valószínűleg ő is fertőzött. Férfiaknál sokszor nincsenek tünetei amúgy, de attól még visszafertőzhet. Ezért hülyeség házilag kúrálni bármit is.
2013. okt. 5. 14:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is aktuális a dolog sajnos :(

Szerintem pár óra alatt oldódik fel. Pisiléstől nem igazán jöhet ki, ha jól felhelyezted, mert megtartja a hüvely. Én is várnék még egy picit az együttléttel.

Amúgy nekem határozottan használ. Több hétig szenvedtem, nem tudtam mi a bajom. Aztán beugrott, hogy lehet, hogy ez a probléma és már jobban is vagyok, pedig én is tegnap kezdtem a kezelést (igaz, nem az uno-val, hanem a régebbi, 3 db-al)

2013. okt. 5. 17:42
 4/12 anonim ***** válasza:
58%
ja, meg még annyit, hogy ez nem "házi kúrálás" azért. Attól még, hogy vény nélkül kapható, ez egy antibiotikum. Illetve, nem tudom, hogy hogy védekeznek, de ha óvszerrel, akkor nem fertőződhet meg a párja. Sőt, eleve nem feltétlenül elkapta a kérdező, mert ez spontán is ki tud alakulni, ha valami miatt az egyensúly felbomlik és elszaporodnak a gombák.
2013. okt. 5. 17:45
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Este fél 12-kor helyeztem fel. Nekem már most hatott és érzem hogy ezerszer jobb a helyzet!

Köszönöm a segítségeket!

Kedves kommentelő aki ugyanebben szenvedsz, mihamarabbi gyógyulást neked!

2013. okt. 6. 12:40
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

Négyeske.

Ez NEM antibiotikum, hanem egy általános gomba elleni szer. Viszont a gombáknak 1000 féle faja lehet, korántsem biztos, hogy ez a jó. El kell menni orvoshoz, nem otthon baromkodni, sajnos ez a nagy helyzet.

Ami a fertőzést illeti: nyilván nem arra gondoltunk, hogy feltétlenül a párjától kapta el, hanem hogyha a pasikát nem kezelik, akkor a fertőzést oda-vissza adják a felek mint ahogy ping-pong labdázni szokás, értem? Az óvszer meg szart se véd ettől, mert a gomba ilyenkor nemcsak a hüvelyben van, hanem a külső szeméremtájakon is és az szex közben összeér a másik szintén szabad bőrfelületével.

A Canesten olyanoknak való, akik 100%-ig biztosra tudják, hogy gombájuk van, és már jártak korábban orvosnál, aki szintén ezt diagnosztizálta. Bár még ebben az esetben is okosabb elmenni orvoshoz. A felelősségteljes, ÉRETT nemi élethez hozzátartozik a nőgyógyász is.

2013. okt. 6. 13:01
 7/12 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös hozzászóló!

A betegtájékoztatón is rajta van hogy ez antibiotikum!

2013. okt. 7. 10:27
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

4. válaszoló vagyok.

Erre a 6. válaszra nem is reagálnék, remélem nem kell megmagyaráznom, miért. (csak az objektív részére: de,ez antibiotikum)

Kérdező: Hogy vagy azóta? Nekem szinte teljesen elmúltak a panaszok. Nagyon enyhe viszketés van már csak, de arra ott a krém.

Meg: én még vettem probiotikus tampont is, hogy a kezelés után visszaálljon a "rend". Valami hasonlót neked is ajánlok, hiszen a gyógyszer a "jó" baktériumokat is kiöli sajnos.

2013. okt. 8. 09:45
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Ja: csak most olvasom a kommented. Örülök, hogy neked is ilyen gyorsan hatása volt :)
2013. okt. 8. 09:52
 10/12 anonim válasza:
90%

Tudom, hogy a kérdés már régi, de a most olvasók kedvéért:

A Canesten gombaölő, ami latinul antiMiotikum, nem pedig antiBiotikum. Olvassátok el a gyógyszer dobozát pontosan!

2014. júl. 11. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!