Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Intim kehely: ti hány óránként...

Intim kehely: ti hány óránként ürítitek?

Figyelt kérdés

2013. szept. 22. 21:10
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Én is lelkes menstruációs kehely használó vagyok, kellő gyakorlás után tökéletes alternatíva azokon a napokon.

Nekem is a legkisebb méretű van és így is az első két napon hat óránként cserélem, ha úgy érzem, a vége felé reggel berakom és fürdésnél kiveszem. Hihetetlen kényelmes minden szempontból. Többször előfordult már,hogy nyilvános helyen intéztem az ürítést ilyenkor viszek zsebkendőt esetleg egy kis vizet a wcbe, kiürítem eltörölgetem. Majd kézfertőtlenített kézzel vissza. Nem érzem akkora tragédiának.

2013. okt. 15. 16:45
 12/30 A kérdező kommentje:

Szia! :-)

Köszi, hogy megírtad a tapasztalataidat - mindig szeretem, ha valaki megírja a saját élményeit, mert az sokszor sokkal fontosabb, gyakorlatiasabb, mint a termékleírások - és persze nem üzletszerű, mint például a reklámok!

Nagyon örülök, hogy te is praktikusnak tartod a kelyhet! :-)

Amikor tampont vagy betétet használtam, a figyelmem egy része mindig azon volt éjjel-nappal, hogy vajon nem történt-e baleset. (Ráadásul eü.-ben dolgoztam, fehér volt a munkaruhám, így sokat paráztam.) Az is tetszik a kehelyben, hogy amikor azt használom, nem figyelem állandóan, hogy van-e olyan probléma, mint más eszközökkel. Sokkal nyugisabb vagyok a kehellyel. :-)

2013. okt. 15. 18:51
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves kortól lehet ezt használni? Számít, hogy valaki szűz, vagy sem?
2015. jan. 17. 22:59
 14/30 A kérdező kommentje:

Szia #13-as hozzászóló!

Már nagyon nem vagyok abban a korban és igazából a kérdésedre vonatkozóan nem is vagyok tájékozott.

Szerintem nagyon sok gyártó vagy cég van, "akikkel" a kérdéseiddel kapcsolatban fel tudnád venni a kapcsolatot, esetleg ezt megpróbálhatnád, biztosan válaszolnak. Illetve nézegess honlapokat a javallatokkal, ellenjavallatokkal kapcsolatban. Biztosan tanultál angolul - nem csak a magyar weboldalakat nézegetném a helyedben, hanem a külföldieket is. (Esetleg használd a google "oldal lefordítása" opcióját, ha máshogy nem megy.)

Vagy kérdezz meg egy vagy több jó nőgyógyászt.

Az a helyzet, hogy nem szeretnék beleszólni ebbe, mert nem vagyok szakember, szerintem egy szakembert kérdezz meg inkább. Neten vannak biztosan online dokik, akik pl fórumokon válaszolnak. A biztonság kedvéért azért többtől is megkérdezném. :-)

Szia!

2015. jan. 20. 09:35
 15/30 anonim válasza:
100%
Szia! Tudom,már régen tetted fel a kérdésedet és én nem is tudok rá válaszolni,de te kedvesnek tűntél itt,ahogy elolvastam a hozzászólásokat! Igazából én szeretnék tőled kérdezni,mert te már tapasztalt vagy a kehely használatában! Én még csak most hallottam/olvastam róla és meg is rendeltem,bár kissé brutálisnak tűnik,de most kezdem használni/tesztelni.Az lenne a kérdésem,hogy ezt éjszaka is használod? Kicsit furának tűnik,mert azt írják sportoláshoz és alváshoz is lehet,de ha pl. fekszel,akkor nem folyik ki a tartalma? Lehet,hogy hülye kérdésnek tűnik,de te tapasztalt és elégedett használó vagy és kedves is,ezért bátorkodtam megkérdezni :-) Köszönöm!
2015. márc. 3. 13:24
 16/30 A kérdező kommentje:

Szia!

Egyáltalán nem gond, hogy nem tudsz válaszolni a kérdésemre és az sem baj, hogy azért írtál, hogy kérdezz. :-)

Á, egyáltalán nem brutális - szerintem - ne aggódj!

Nem tudom, hogy mióta menstruálsz és eddig milyen eszközöket használtál, de szerintem "felüdülés" lesz - a többihez képest.

Igyekszem válaszolni a kérdésedre.

Induljunk ki abból, hogy a menstruáció sokféleképpen tud lezajlani. Most ezt egyik nézőpont alapján feloszthatjuk úgy, hogy vannak nők, akiknek kevés, másoknak közepes, megint másoknak nagyon sok menstruációs váladék távozik a szervezetéből.

Ez is változó lehet ám, talán még ezt sem lehet átlagolni. (Magamat a közepesbe sorolnám, de volt, hogy nagyon sok jött, máskor kevés, szóval...)

És ugye persze a pár nap alatt is különböző erősségű-gyengeségű a vérzés.

Ahogy én mostanában csinálom: amikor azoknál a napoknál tartok, amikor több m. váladék jön, akkor éjszaka is használom a kelyhet. Nagyon jó, nekem soha nem volt problémám. (Az éjszakai betétekkel ellentétben, azokkal ugyanis többször előfordult "baleset". Betét használatakor ezért sokkal nyugtalanabbul, éberebben aludtam. Kehellyel minden tiszta és nyugis! - legalábbis nekem.)

Szóval, ha nem a 3. csoportba tartozik az ember - abba, akik sokat véreznek - akkor szerintem nyugodtan lehet éjszaka is használni. Amikor nagyon sok m. váladék távozik - ehhez nem tudok mit hozzászólni, mert erről nincs tapasztalatom, de talán egyszer felkelhet az ember lánya éjszaka, hogy ellenőrizze a helyzetet.

Azokon a napokon, amikor már csökken nálam a vérzés mennyisége, olyankor éjszakára nem használom a kelyhet, amiatt a kevés miatt... (Lehet, hogy meglepő lesz, amit most írok, de ilyenkor újabban vattát használok. :-) Bizony. :-) Vissza az "ősi" módszerekhez. ;-) Persze, ezt akkor, ha kicsit vérzek - és nálam szokott olyan előfordulni. Azért a vattára esett a választásom, mert ezt környezetbarátabbnak tartom, mint a betétet. Persze, jóga, edzés közben mindenképpen a kelyhet használom!)

Ami javasolható a kezdő használóknak, az szerintem az, hogy nagyon jól meg kell tanulni a felhelyezést. Tökéletesen kell felhelyezni, teljesen ki kell nyílnia a kehelynek. Ezt érdemes gyakorolni, hogy a "baleseteket" elkerüljük.

Nekem az a póz/testhelyzet vált be felhelyezéshez, ahogyan a wc-n ül az ember, de lehet, hogy másnak egyéb pozíció a megfelelő! Ezeket bizony mindenki magának fogja kitapasztalni.

Ennyi jutott eszembe.

Remélem, hogy te is elégedett leszel a kehellyel.

Köszönöm a pozitív véleményedet a hozzászólásaimmal kapcsolatban, jólesett!

2015. márc. 3. 21:31
 17/30 anonim válasza:
85%
Szia!Kérdésedre nem tudok én sem vàlaszolni, de kérdeznék esetleg én is ha nem gond. Én 2 napja kezdtem el használni, most rendeltem meg. Szerencsére szivàrgás nincs, és a felhelyezést is nagy nehezen megoldottam. Viszont valami tipped lenne, hogyan lehet kiszedni? Mert egyszerűen nem tudom megfogni, ammyira csuszik es nem tudom összenyomni. Fél órát szenvedtem vele mire ki tudtam szedni minden alkalommal. Már ott tartottam h mi van ha bennem marad... Félve haszálom még, esetleg bármilyen ötleted vagy tanácsod lenne? Köszi előre is! :)
2015. márc. 6. 08:17
 18/30 A kérdező kommentje:
Szia! Úgy szoktam kiszedni, hogy megfogom a "fogóját". Az én kelyhemen ez egy pár centis, lapos, ovális alakú rész, jól meg lehet fogni. Szóval megfogom erősen annál fogva és kihúzom. Talán lehet előre-hátra billegetni. El kell érni, hogy megszűnjön a vákuum. Alul össze is lehet kicsit nyomni, a vákuum akkor is enged. Lehet, nagyon izgultál, megijedtél, befeszültél, azért nem tudtad kiszedni - nekem ilyen még sosem volt. Nyugi, nyugi, nyugi! :-) Ne izgulj! Ki lehet szedni! Gyakorold, jó? És ne add fel szerintem, mert menni fog! :-)
2015. márc. 8. 11:11
 19/30 A kérdező kommentje:

És amit már korábban is ajánlottam videót, érdemes lenne megnézned:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QfHF..

(Az egészet nézd meg sztem, de 1:43-tól mutatja, hogyan kell eltávolítani.)

2015. márc. 8. 11:15
 20/30 A kérdező kommentje:
Hahó... Sikerült?
2015. márc. 11. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!