Intim kehely: ti hány óránként ürítitek?
Sziasztok!
Én is lelkes menstruációs kehely használó vagyok, kellő gyakorlás után tökéletes alternatíva azokon a napokon.
Nekem is a legkisebb méretű van és így is az első két napon hat óránként cserélem, ha úgy érzem, a vége felé reggel berakom és fürdésnél kiveszem. Hihetetlen kényelmes minden szempontból. Többször előfordult már,hogy nyilvános helyen intéztem az ürítést ilyenkor viszek zsebkendőt esetleg egy kis vizet a wcbe, kiürítem eltörölgetem. Majd kézfertőtlenített kézzel vissza. Nem érzem akkora tragédiának.
Szia! :-)
Köszi, hogy megírtad a tapasztalataidat - mindig szeretem, ha valaki megírja a saját élményeit, mert az sokszor sokkal fontosabb, gyakorlatiasabb, mint a termékleírások - és persze nem üzletszerű, mint például a reklámok!
Nagyon örülök, hogy te is praktikusnak tartod a kelyhet! :-)
Amikor tampont vagy betétet használtam, a figyelmem egy része mindig azon volt éjjel-nappal, hogy vajon nem történt-e baleset. (Ráadásul eü.-ben dolgoztam, fehér volt a munkaruhám, így sokat paráztam.) Az is tetszik a kehelyben, hogy amikor azt használom, nem figyelem állandóan, hogy van-e olyan probléma, mint más eszközökkel. Sokkal nyugisabb vagyok a kehellyel. :-)
Szia #13-as hozzászóló!
Már nagyon nem vagyok abban a korban és igazából a kérdésedre vonatkozóan nem is vagyok tájékozott.
Szerintem nagyon sok gyártó vagy cég van, "akikkel" a kérdéseiddel kapcsolatban fel tudnád venni a kapcsolatot, esetleg ezt megpróbálhatnád, biztosan válaszolnak. Illetve nézegess honlapokat a javallatokkal, ellenjavallatokkal kapcsolatban. Biztosan tanultál angolul - nem csak a magyar weboldalakat nézegetném a helyedben, hanem a külföldieket is. (Esetleg használd a google "oldal lefordítása" opcióját, ha máshogy nem megy.)
Vagy kérdezz meg egy vagy több jó nőgyógyászt.
Az a helyzet, hogy nem szeretnék beleszólni ebbe, mert nem vagyok szakember, szerintem egy szakembert kérdezz meg inkább. Neten vannak biztosan online dokik, akik pl fórumokon válaszolnak. A biztonság kedvéért azért többtől is megkérdezném. :-)
Szia!
Szia!
Egyáltalán nem gond, hogy nem tudsz válaszolni a kérdésemre és az sem baj, hogy azért írtál, hogy kérdezz. :-)
Á, egyáltalán nem brutális - szerintem - ne aggódj!
Nem tudom, hogy mióta menstruálsz és eddig milyen eszközöket használtál, de szerintem "felüdülés" lesz - a többihez képest.
Igyekszem válaszolni a kérdésedre.
Induljunk ki abból, hogy a menstruáció sokféleképpen tud lezajlani. Most ezt egyik nézőpont alapján feloszthatjuk úgy, hogy vannak nők, akiknek kevés, másoknak közepes, megint másoknak nagyon sok menstruációs váladék távozik a szervezetéből.
Ez is változó lehet ám, talán még ezt sem lehet átlagolni. (Magamat a közepesbe sorolnám, de volt, hogy nagyon sok jött, máskor kevés, szóval...)
És ugye persze a pár nap alatt is különböző erősségű-gyengeségű a vérzés.
Ahogy én mostanában csinálom: amikor azoknál a napoknál tartok, amikor több m. váladék jön, akkor éjszaka is használom a kelyhet. Nagyon jó, nekem soha nem volt problémám. (Az éjszakai betétekkel ellentétben, azokkal ugyanis többször előfordult "baleset". Betét használatakor ezért sokkal nyugtalanabbul, éberebben aludtam. Kehellyel minden tiszta és nyugis! - legalábbis nekem.)
Szóval, ha nem a 3. csoportba tartozik az ember - abba, akik sokat véreznek - akkor szerintem nyugodtan lehet éjszaka is használni. Amikor nagyon sok m. váladék távozik - ehhez nem tudok mit hozzászólni, mert erről nincs tapasztalatom, de talán egyszer felkelhet az ember lánya éjszaka, hogy ellenőrizze a helyzetet.
Azokon a napokon, amikor már csökken nálam a vérzés mennyisége, olyankor éjszakára nem használom a kelyhet, amiatt a kevés miatt... (Lehet, hogy meglepő lesz, amit most írok, de ilyenkor újabban vattát használok. :-) Bizony. :-) Vissza az "ősi" módszerekhez. ;-) Persze, ezt akkor, ha kicsit vérzek - és nálam szokott olyan előfordulni. Azért a vattára esett a választásom, mert ezt környezetbarátabbnak tartom, mint a betétet. Persze, jóga, edzés közben mindenképpen a kelyhet használom!)
Ami javasolható a kezdő használóknak, az szerintem az, hogy nagyon jól meg kell tanulni a felhelyezést. Tökéletesen kell felhelyezni, teljesen ki kell nyílnia a kehelynek. Ezt érdemes gyakorolni, hogy a "baleseteket" elkerüljük.
Nekem az a póz/testhelyzet vált be felhelyezéshez, ahogyan a wc-n ül az ember, de lehet, hogy másnak egyéb pozíció a megfelelő! Ezeket bizony mindenki magának fogja kitapasztalni.
Ennyi jutott eszembe.
Remélem, hogy te is elégedett leszel a kehellyel.
Köszönöm a pozitív véleményedet a hozzászólásaimmal kapcsolatban, jólesett!
És amit már korábban is ajánlottam videót, érdemes lenne megnézned:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QfHF..
(Az egészet nézd meg sztem, de 1:43-tól mutatja, hogyan kell eltávolítani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!