Régóta fennálló problémám van, de már nagyon
szeretnék gyereket. Mit lehetne még tenni?
Figyelt kérdés
Párommal régóta együtt vagyunk, nem rég meg is házasodtunk és másfél éve próbálkozunk a babával. Tavaly sok stressz ért engem és gondolom ebből kifolyólag a petefészek működésem leállt, mint ahogy az orvos mondta. A vérzésem heteken keresztül nem állt meg, erre kaptam hormon gyógyszert, majd Clostilbegyt tablettát ami peteérés serkentő és a mellett, hogy beindítja a petefészket a baba is nagyobb százalékban sikerül. 3 hónapig szedtem, de a baba nem érkezett. Nem csüggedtünk, mert előbb rendbe kell jönnöm, majd utána jönni fog...gondoltam. Ennek egy éve azóta ismét fentállnak a panaszaim, több orvosnál jártam már. Utoljára májusban volt rendes menzeszem, júniusban 3x jött meg majd gyógyszer hatására júliusban volt egy kevés és azóta megint semmi. Ismét gyógyszereket szedek, szervileg az orvosok szerint semmi bajom, de ez a ciklus zavar már nagyon aggaszt. Az utolsó orvos akinél megmaradtam azt mondta egy terhesség segítene rendbe hozni a hormonháztartásom, vagy ír fel fogamzásgátlót ami szintén segít benne, de előbbit szeretném. Clostilbegytet, Mastodynont szedek és mellé cickafarkfű teát is iszom, mit tegyek még?? Valaki volt hasonló helyzetben? Nagyon vágyom a babára és félek sosem adatik meg. 27vagyok
felejts el egy időre a nőgyógyászokat, keress egy endokrinológust, mert a nődokik a tüneti kezelést választják, az egyszerűbb, mint a problémát megtalálni
hormonszinteket fog nézni, ez lesz az első
2013. szept. 6. 20:09
2/8 anonim válasza:
Ugyanez volt a problémám, mint neked kérdezô! Sorra kerestem fel a nôgyógyászokat, persze eredménytelenül. Végül Dr Ceizel Endrénél kötöttünk ki a párommal. A legvégén lombikprogram segítségével lettek ikreink, akik már 2 hetesek!:)
33/N
2013. szept. 6. 20:18
3/8 A kérdező kommentje:
Ezt a kúrát mindenképp végig csinálnám. Jelenleg szedem a Norcolutot, utána jön a Clostilbegyt és a reménykedés. Ha ezek után sem sikerül rendeződnöm és a baba sem jön össze kell valami megoldás. Az endokrinológia jó ötlet, köszönöm. Második hozzászólónak pedig gratulálok a picikhez, gondolom hosszú rögös út vezetett hozzájuk, én is mindent megpróbálok majd.
2013. szept. 6. 20:31
4/8 anonim válasza:
Szia! Ne félj, Neked is lesz babád! Gyógynövényeket próbáltál már a gyógyszerek helyett? Akár a ciklus beállításásában, akár a babaprojektben is sokat segíthetnek.Sok jó tapasztalat van velük. Ha esetleg érdekel szívesen küldök párat emailben, akár természetgyógyász előadást is.
2013. szept. 6. 23:56
5/8 A kérdező kommentje:
Gyógynövények közül a cickafarkfüvet iszom. Persze, hogy érdekel. Minden tanácsot szívesen vennék.
2013. szept. 7. 10:19
6/8 anonim válasza:
Endokrinológus a megoldás. Pajzsmirigyedet vizsgálták?! Nem elég ám a TSH-t nézni!!! A nődoki mást pedig nem nézhet. Javaslom keresd fel dr Balázs Csaba professzort! Az egyik legjobb endokrinológus Magyarországon. Külön tablót állított azoknak a babáknak, akik "nála" születtek, miután a nőgyógyászuk már lemondott róluk.
2013. szept. 8. 12:28
7/8 A kérdező kommentje:
Vizsgálva lett a pajzsmirigyem is, mert tavaly találtak benne göböket. A hormon rendben van, nem csak a TSH. Csináltak cytológiát és kolloid ciszták vannak benne, ami elvileg nem okoz semmilyen gondot ilyen téren.
Viszont csütörtökön reggel bevettem az utolsó szem Norcolutot is és péntekre egészen minimális pecsételés volt, ami ma is (szombat)ugyanolyan. A menzesz 5. napjától kell elkezdenem szedni a Clostilbegytet, vajon akkor ezt péntektől kell számolnom?
2013. szept. 14. 14:59
8/8 anonim válasza:
Ha az autoimmun titerek pozitívak (anti-tpo, anti-thyreoglobulin), akkor hiába van rendben a hormonszinted a pajzsmirigyednél, máris nehezített a teherbeesés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!