Mi van akkor ha egy nő nem megy el 15 évesen nőiorvoshoz? Mit csinálnak vele? Később bevehetik?

??? írd lemég egyszer , valahogy fogalmazd át, mert így nem érteni.
Külömben van, aki 30 évesen megy először dokihoz(nem jó ez sem), és akkor viszik be az adatait a gépbe, és ennyi.

Kedves Kérdező! Én 16 évesen mentem el elsőnek nőgyógyászhoz, kicsit én is izgultam de nem is volt olyan kellemetlen. Mindenek előtt mikor bemész a rendelőbe az aszisztens megkérdezi, hogy miért jöttél (én pl fogamzásgátlót íratni mentem) és a szerint utasít. Nekem a vetkőzőbe kellett mennem, ott levetkőztem deréktól lefele de a bugyi rajtam maradt és a zokni is. Megkérdezte a doki, hogy élek e már szexuális életet, és azt, hogy most vagyok e elsőnek, mert akkor mindent elmond, hogy mikor mit csinál velem. Felfeküdtem az asztalra, megvizsgálta a hüvelyem, azután feltett egy kacsát(fémből készült eszköz ami arra szolgál, hogy jobban belásson a hüvelyedbe) és kenetet vett rákszűrés céljából. Fogamzásgátló íratáskor ez kötelező eljárás, és évente meg kell ismételni.
Igazából akkor mész el elsőnek a nőgyógyászhoz, amikor akarsz. Ha nem mersz egyedül elmenni kérd meg anyukádat, vagy az egyik barátnődet, hogy kísérjen el.
Sok sikert!

Bár a kérdésed abszolút értelmetlen, nem világos, kb. megpróbálok válaszolni:
Azt mondják, akinek nincs panasza és nem él nemi életet, annak kb.20 éves kortól ajánlott (nem kötelező, de értelmes ember belátja, hogy saját érdeke!) évente egyszer rákszűrésre menni a nőgyógyászhoz.
Ebből következik, hogy amennyiben nemi életet élsz, korábban illik elmenni, akkor is, ha óvszerrel védekeztek és még nem akarsz tablettát szedni, illetve nyilvánvalóan mindenkinek a saját -és partnere- érdekében azonnal el kell mennie, ha bármilyen panasza (pl. fertőzésre utaló tünete) van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!