Hogyan kezdjek hozzá? (bővebben lent)
Lányok!
Én 4 éve mennstruálok és idáig betétet használtam.De nem kényelmes pl:tesin.Tampont szeretnék használni,de félek.Legutóbb megpróbáltam de kicsit fájt,rossz volt a pozitció vagy nem engedtem el magam?.Hogy csináljam és szerintetek a mini jó?Volt már veletek hogy áteresztett?(15 leszek)

gondolom még szűz vagy, akkor mindenképpen a minit ajánlom. lehet h kicsit gusztustalan lesz, bocsi..nekem mondták sokan h úgy tudják csak, hogy felrakják az egyik a lábukat a wc-re és úgy felnyomják..nekem ez nem igazán jött be, én úgy szoktam, hogy csak simán szétteszem a lábamat, és felnyomom. én a minivel elég sokszor átáztam, nekem kb fél óráig jó. majd ha kicsit kitágulsz akkor nagyobb mérettel próbálkozz pl. normál v ilyesmi,és ha norm odafigyelsz rá akk nem ázol át.
először biztos kellemetlen lesz, de aztán hozzászoksz és rájössz h sokkal jobb mint a betét.
sok szerencsét:)

Lazítsd el magad, próbáld meg wc-n ülve, vagy guggolva.
Eleinte lehet egy picit fáj de addig kell feltolni, amíg már nem érzed.
A mini csak a gyengébb napokon elég, és gyakran 3 óránként cserélni kell. az elején mindenképpen használj tisztasági betétet is, mert ha esetleg átáznál, akkor nem lesz foltos a bugyis és a nacid. :)
xoxo

Kezdőként próbáld először az OB silk touch minit, ezt a borítása miatt sokkal könnyebb felhelyezni, mint a hagyományosakat. Mindenesetre csak a legkisebb dobozosat vedd meg (azt hiszem, 8 db-os), mert szerintem hamar nagyobb méretre fogsz váltani. A normál nem sokkal nagyobb, ugyanúgy lehet szűzen is használni (bármelyik méretet lehet, ez a saját adottságaidtól függ, hogy milyen a vérzésed), és sokkal tovább bírja a mininél. A tampon dobozában van használati útmutató, rajzzal kiegészítve. A lényeg, hogy ne félj, lazíts, ha kicsit kényelmetlen is először feltenni, az csak a gyakorlatlanságod miatt van, bajt nem tudsz magadnak okozni! Ha felraktad és nyom, érzed, akkor nyomd még feljebb, egészen addig, amíg már nem érzed, hogy bent van (ülve, vagy guggolva tudsz a legmélyebbre nyúlni).
Fontos! 1.) mindig alaposan moss kezet, mert csúnya fertőzéseket lehet bevinni, ha nem vigyázol. 2.) kicsomagolás után mindig húzkodd meg egy kicsit a zsinórt tölcséralakban, így meggyőződhetsz róla, hogy stabil. Rendkívül ritkán ugyan, de előfordul, hogy kiszakad a zsinór (velem 28 év alatt egyszer fordult elő), ezt jobb még "kint" észrevenni. 3.) a tampon zsinórját hagyd kint lógni, ezzel tudod majd kihúzni. Eleinte kicsit furcsa érzés a cérnaszál, de ennek is megtalálod majd a neked kényelmes helyet. 4.)Mindenképpen tegyél be egy tisztasági betétet is, akár kezdő vagy akár nem, mert minden reklám ellenére előfordulhat, hogy a tele tamponból, vagy mellett egy hirtelen mozdulatodnál kiszivárog egy csepp. 5.) ne félj a TSS-től, divat lett ezzel riogatni a fiatalokat. Ha betartod a higiénés szabályokat (alapos kézmosás csere előtt; földre pottyant kicsomagolt tampont nem dugunk fel; 6-8 óránál tovább semmiképpen sem marad bent a tampon), akkor semmi bajod nem lehet! TSS-t pedig sok minden mástól is lehet kapni (most jól le leszek pontozva :=) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!