Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A nőgyógyásznak muszáj megvizs...

Bla88666 kérdése:

A nőgyógyásznak muszáj megvizsgálnia?

Figyelt kérdés

Ezt elsősorban a nőktől kérdezem. 17 éves vagyok, és az a problémám, hogy lassan fél éve, kb. két hetente menstruálok. A legutolsó már több mint egy hete tart. Tudni kell, hogy ez nem az első ilyen. Kb. nyolcadikos korom óta ez van, kétszer is voltam nőgyógyásznál, meg is akart vizsgálni de nem engedtem. Csak fölírt egy gyógyszert, amitől egy időre rendbe jöttem. Holnap megint megyek, és azt szeretném kérdezni, hogy kell-e félnem, hogy meg fog vizsgálni? Ha azt mondom, hogy nem akarom, nem kényszeríthet rá, nem?

Azt még szeretném elmondani, hogy nem magával az orvossal van bajom, hanem akár ki lenne, nő, férfi, fiatal, öreg, nem akarnám hogy még most megvizsgáljon. Egyébként lehet, hogy furcsa, de még nem voltam fiúval.

Ne röhögjetek ki légyszi, ez eléggé kínos téma, legalább is számomra.

2013. aug. 26. 06:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok orvos, de úgy gondolom vizsgálat nélkül szinte semmi értelme elmenned. Ez kb olyan, mikor a mosógépszerelőnek nem engeded megnézni a hibás gépet, csak annyit mondasz, hogy nem mos. Ugye milyen butaság ez? Nem nevet ki senki, vegyél erőt magadon és engedd, hogy megvizsgáljon. Hidd el, én 35 fölött is idegesen, gyomorgörccsel megyek és szörnyen utálom, mint a nő 99%a. De a dokinak egy munkadarab vagy, mint a mosógépszerelőnek a centrifuga. Vegyél egy nagy levegőt és usgyi! :)
2013. aug. 26. 07:09
 2/24 anonim ***** válasza:
83%
Elég felelőtlen lenne az orvos ha úgy állítana fel diagnózist, és úgy kezelne, hogy nem vizsgál meg!
2013. aug. 26. 07:38
 3/24 anonim ***** válasza:

A te érdeked is h megvizsgáljon, mert csak így tudja pontosan megállapítani, h mi lehet a baj.

Hidd el, senki se megy szívesen orvoshoz, de ha egyszer muszáj, akkor muszáj. Utána rájössz, h mégsem annyira borzasztó.

2013. aug. 26. 08:17
 4/24 A kérdező kommentje:

De már múltkor is úgy írta föl a gyógyszert, hogy nem vizsgált meg. Akkor most is fölírhatná úgy, nem?

Mert ha mindenképp megvizsgál, akkor szerintem el sem megyek inkább, majd csak magától rendbe jön..

Köszi

2013. aug. 26. 08:22
 5/24 A kérdező kommentje:
Meg a háziorvosom is mondta, mikor legelőször volt ilyen bajom, hogy ha nem akarom akkor nem fog megvizsgálni.
2013. aug. 26. 08:36
 6/24 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Természetesen bármikor megtagadhatod a vizsgálatot, de ha emiatt rossz diagnózist állít fel az orvos és félrekezel, akkor ne jusson eszedbe őt hibáztatni!!!
2013. aug. 26. 08:59
 7/24 anonim ***** válasza:

Erőszakkal nem fog megvizsgálni ez biztos. De tudnod kell,h SZÜKSÉGED LENNE RÁ! Ha esetleg komoly betegséged lenne,mit mondanál? "Nem baj,h nem lehet soha gyerekem,v. nem baj ha meghalok stb. lényeg az,h nem hagytam,h megvizsgáljanak?!"

NAGY BUTASÁGOT CSINÁLSZ!

2013. aug. 26. 09:01
 8/24 anonim ***** válasza:
47%
Bár nem vagyok orvos, de csak mert sűrűn jön meg, attól még csak lehet majd gyerekem. Azért nem olyan hú de nagy baj ez szerintem. Meg mondom a gyógyszer használt.
2013. aug. 26. 09:07
 9/24 anonim ***** válasza:
mondod*
2013. aug. 26. 09:41
 10/24 anonim ***** válasza:

gyereked*

Nem tudom mi van ma velem....

2013. aug. 26. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!