Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet ez? Vajon jó rá a...

Mi lehet ez? Vajon jó rá a Canesten?

Figyelt kérdés

Több éve van fehérfolyásom. kaptam rá mindenféle kúpot, okés. pár hete elkezdett égetni a nunim ( esettlenül fogalmazok...) hámlanak a nagyajkaim, ésget ha mosaksom a kisajkam... lehet h ez gomba? váladékozom, ilyen sárgás-barnás érdekes szagú váladékom van.. Canecten erre vajon elég lenne? amúgy még szűz vagyok, nem ért hozzám pasi sehogyse. nem merek elmenni orvoshoz megint, mert azt hiszi nem vettem be a felírt gyógyszereket, félek megszíd. szüleim így is rendesen megszídtak bár tőlük ez megszokott h semmiről nem tudunk beszélni. remélem Ti segítetek... Köszönöm a válaszaitok!

L/17

2009. okt. 30. 18:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy csúnya fertősés, amire jó lehet a Canesten, de erősebbet fogsz kapni szerintem! Mindenképpen menj el orvoshoz, mert egy ilyet ha nem kezelnek, akár meddőséghez is vezethet ez nem vicc!

Ha meg a szüleiddel van ennyire gondod, hát nem kell róla tudniuk. Menj el a körzeti nőgyógyászatra ( sztk-ban ) és kérj egy időpontot, ha lehet sürgősen! Hol laksz?

2009. okt. 30. 18:24
 2/6 anonim válasza:
Szia én jobb szeretnék privát üziben válaszolni a kérdésedre, mert szerintem ez mindenkinek a magánügye, és gondolom te sem szívesen írsz részleteket a problémádról. Én viszont szívesen segítek.
2009. okt. 30. 18:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Budapesten lakom, van itt a körzetemben nőgyógyászatahova nem kell időpont. Folyásom van 13-14éves korom óta de sose volt vele bajom.... szóval se szag, se viszketés.. pár hetek kezdett el viszketni, am nem tudok most elmenni, mert megjön holnap ha minden igaz. a hétvégén tuti, hétfőn már mikulásnapom lesz :S

Utolsó válaszoló: írhatod ide is nyugodtan, lehet a válaszod másnak is hasznos lesz. Nincs kinn kép rólam, se a nevem, nem szégyenlem a problémám :) ha szégyenleném, nem írnám ki a kérdést :) Írd ide nyugodtan! Válaszaitok köszönöm!

2009. okt. 30. 18:36
 4/6 anonim ***** válasza:

13-14 éves korod óta folyásod van, az természetes velejárója a női létnek, így tisztul a hüvely. Ez mindenkinek más, van akinek több, van akinek kevesebb, sőt a cikluson belül is változik mind a mennyisége, mind az állaga.

Baj csak akkor van, ha ez a megszokott mennyiségű, állagú folyás megváltozik, több lesz, sűrűbb, darabos, szaga lesz, színe megváltozik, viszketéssel, fájdalommal jár, úgy mint most.

Furcsa, hogy a szüleid - főképpen édesanyád! - így viszonyulnak a gondjaidhoz, de hát végül is nem kell mindenről tudniuk. Szépen menj el nőgyógyászhoz, ő ír megfelelő gyógyszert, amit a zsebpénzedből ki tudsz váltani és kikezeled magad.

Ha esetleg hétfőig mégsem jönne meg (ilyenkor jól jön, ha késik), mindenképpen menj el orvoshoz, ha megjönne, meg kellene várni, amíg elmúlik és utána irány az orvos! Addig is tudod enyhíteni a viszketést colpocleanerrel (patikában, recept nélkül kapható). Ez egy jódos hüvelyöblítő tabletta. Ha megjön, semmiképpen ne juttasd a hüvelyedbe, csak a külső részeket (nyugodtan a hüvelynyílást és környékét is, csak ne irrigálj!) mosd le vele jól beáztatott vattapamaccsal naponta többször, enyhíteni fogja a csípő, viszkető érzést.

Ha a panaszaid ettől enyhülnek, ne gondold, hogy meggyógyultál, mindenképpen menj orvoshoz, amint elmúlt a menzeszed!

2009. okt. 31. 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ne használj házilag semmit mert még esetleg többet ártasz vele, annyit meg nem ér!!! Menj el orvoshoz!

( Első válaszoló voltam. )

2009. okt. 31. 14:29
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat csak irritáló, mert olyan mintha lenne egy vágás rajta, pici seb, ami néha vérzik ( ha vakarom, vagy ha megtörlöm magam, és a végbél nyílásom is viszket már. am a hüvelyem belül nem viszket, csak kívül van ez. ahogy tudok spurizok orvoshoz!!

Köszönöm mindenkinek! ( további válaszok is jöhetnek)

2009. okt. 31. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!