Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valóban ennyire szokatlannak...

Valóban ennyire szokatlannak számít 15 éves lányként nem maszturbálni?

Figyelt kérdés

Annyian faggattak már erről az ismeretségi köröm tagjai közül és olyannyira ledöbbent (mi több, hazugsággal vádolt) mindegyikük, miután felfedtem az igazságot, hogy azt hiszem, joggal merülnek fel bennem kételyek. Egyébként az itteni ilyen jellegű kérdésekre adott válaszok is szinte egytől egyig amellett kardoskodnak, micsoda alapvető emberi szükséglet ez, és magától értetődik, hogy mindenki csinálja, aki mást állít magáról, az csak a társadalmi/neveltetési nyomás hatására teszi. Hát elárulom, hogy körülöttem sosem kezelte senki tabuként a témát, nem tartom undorítónak vagy megvetendőnek sem magát a tevékenységet sem az azt végző személyeket, egyszerűen nem vált ki belőlem semmit a gondolat, nem érzem, hogy igényem lenne rá. Szexpartnerem sem volt még, mielőtt bárki azzal jönne, hogy biztosan végigpróbált a fél város, ezért nem tört rám a mindent elsöprő, irányíthatatlan késztetés.

Szóval a kérdésem: rendellenes volnék, későérő vagy teljesen egészséges (és talán tartós) az én felépítésem is?

2013. aug. 25. 17:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdéző,

15 évesen én sem maszturbáltam, és semmi bajom nem lett tőle. Szóval nincs mitől tartanod. A pszicológiakönyvekben sem az van, hogy "minden tinédzser maszturbál", hanem az, hogy hány százalékuk (nem emlékszem a számadatra). De nem 100%, és nem is 90%, hanem kevesebb.

2013. szept. 25. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!