Nagyon nagy segítségre lenne szükségem tampon ügyileg?!
Szerintem rossz felé tolod..
Meg kell találni azt a szöget... Nem tudom jobban kifejezni :)
Én 3 éve használok tampont, de még így is van, hogy nem tudom feltenni, olyankor fáj meg minden, akkor kiveszem, és megpróbálom újból, olyankor már általában sikerül, és nem fáj..
15/L
szia!
Próbáld meg más szögből tolni, illetve úgy, hogy mozgasd közbe, mert akkor talán megtalálod a megfelelő szöget. Ne félj tőle, próbáld meg, de ha fáj, akkor hagyd abba. Megnézted azt a tájékoztatót, amit a tamponhoz adtak? Azon rajz is van, hátha segít!
Nekem pontosan ugyanez volt a problémám, mint neked. Ugyanúgy ott álltam a fürdőszobában, egyik lábam a kádon és szó szerint sírva próbálkoztam, de nem ment, pedig már mindenhogyan, minden szögben próbálkoztam.
Anyu mondta, hogy próbáljam meg úgy, hogy picit gugoló pozícióban vagyok. Nah, nem voltam rest, teljesen legugoltam és utána csak úgy siklott befele a tampon. Azóta sincsen vele problémám.
Remélem segítettem valamit és sikerül ezzel a technikával orvosolni a problémád.
Mielőtt felhelyeznéd, tapasztalt ki az irányt az ujjaddal! Természetesen tökéletesen tiszta kézzel! Kézmosás után, max. papírtörlővel töröld a kezed (ne többször használt törülközőbe), és máshova ne érj utána! Majd nyúlj fel magadnak, hogy érezd az utat! Az is segíthet, ha bevizezed a hüvelynyílás körül (elkerülve ezzel, hogy túl száraz legyen kívül, ugyanis közvetlenül mosakodás után ez szokott lenni), így jobban csúszik, de ilyenkor már nem érdemes sokáig próbálkozni, mert hamar megszívja magát a tampon, s bonthatsz másikat.
Vigasztaljon az, hogy csak az elején fáj esetleg egy kicsit. Lehet, hogy ezen át kell esned, ilyenkor egy pár másodperc erejéig próbáld elviselni, ám ha mélyebbre nyomod, akkor már el fog múlni. Úgy általában igaz a tamponokra, hogy minél mélyebbre nyomod, annál kevésbé fogod érezni. Ha már túl vagy az elején, akkor onnan tudod, hogy elég mélyre nyomtad, hogy amikor leülsz, nem érzel semmilyen enyhén vagy erősen szúró érzést. Ha semmit nem érzel, akkor van jó helyen. Amíg érzed, addig tovább kell nyomnod mélyebbre.
Ha véletlenül felsértetted magad, akkor ne erőltesd! Hagy meggyógyulni!
Fel a fejjel! Ne félj tőle! Nem olyan ördöngős. Nekem is probléma volt anno, de pár alkalom után rájöttem a nyitjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!