Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyi az esélye, hogy meddő...

Mennyi az esélye, hogy meddő vagyok?

Figyelt kérdés
Volt egy vetélésem és kétszer úgy felfáztam, hogy véres volt a vizeletem. A párommal babát szeretnénk, de félek, hogy nem sikerül majd vagy, hogy beteg lesz. /Ne azt mondjátok, hogy menjek orvoshoz légyszi, inkább osszátok meg velem a tapasztalataitokat/ írjátok le, hogy hány évesek vagytok és van-e gyereketek. Én:26
2009. okt. 27. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg menj orvoshoz, mert ez látatlanban meg nem tudja neked senki mondani. És ne azt beszéld be mmagadnak, hogy baj lesz, hanem hogy minden oké és össze fog jönni a baba.
2009. okt. 27. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A véres vizelet az veseprobléma, amiatt semmiképpen nemlehetsz meddö.

Egy vetélés se ok erre, a lánymnak 5-ször ment el a babája, mielött a kicsije megszületett.

Szerintem nincs okod idegeskedni emiatt, Ezek alapján nem kellene,hgy meddö legyél.

Viszont ha más is van, ami miatt erre gondolsz, akkr tényleg nincs más, mint orvoshoz menni, a meddöséget vizsgálatokkal ki lehet mutatni.

2009. okt. 27. 22:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, tényleg hasznos volt.Minden jót.:)
2009. okt. 28. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! A véres vizelet valóban nem függ össze a teherbeeséssel, a vetélés pedig sajnos előforduló dolog. A babádnak semmi baja sem lesz, az embrionális fejlődésnek van egy olyan szakasza, amelyet blasztogenezisnek nevezünk. Nos ezalatt a blasztogenezis alatt van egy úgynevezett minden vagy semmi válasz. Ez azt jelenti, hogy az embrió csakis és kizárólag akkor fejlődik tovább, ha teljesen egészséges, és a teljesen egészséges valóban teljesen egészségest jelent, ha bármi apró hiba is van, akkor az embrió távozik a szervezetből, általában a menstruációval. Nem kell aggódnod, meddő pedig biztosan nem leszel, a húgyúti gondok nem okoznak meddőséget. Az, hogy hajlamos vagy a felfázásra gond, de orvosolható, nincs baj. Gondolom hogy a véres vizelettel voltál orvosnál, azt tudják kezelni, ha nem kezelik súlyos gondok lehetnek belőle, erős szövődmények. A baba pedig sikerülni fog, nem szabad stresszel kezdeni, és ha nem sikerül a baba, akkor csak 1 év sikertelen próbálkozás után kell nőgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki megnézi miért nem jön össze a kisbaba és megoldja a problémát, manapság már szinte nem létezik orvosolhatatlan probléma. A véres vizelettel ha még nem voltál orvosnál akkor minél hamarabb és vagy urológus szakorvoshoz, vagy házi orvoshoz fordulj vele. Egyébként nekem nincsen gyermekem 20 éves vagyok :)
2009. okt. 28. 19:31
 5/7 anonim válasza:

Szia!

Én nekem 3 évvel ezelött volt egy vetélésem és azota nem lettem terhes! Ja és elötte 1 évvel meg egy abortusom akkor még tul fiatal voltam és nem mertem bevállalni. Voltam dokinál és kértem hogy csináljuk meg a vizsgálatot hogy eggyáltalán lehet e még gyerekem! És erre azt mondta hogy az egy hosszu folyamat! Adott egy évet jövő márciusban kell vissza mennem hozzá és akkor kezdi el a kivizsgálást ha addigsra sem leszek az!De ha te bemész rögtön ugysem fogja megcsinálni időt fog adni mert lehet abban az egy évben nállam is megtörténik a csoda!:)

A felfázásnak ehez a medőségnek semmi köze!

23

2009. okt. 28. 21:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen én is voltam nőgyógyásznál és nekem is csak azt mondta, hogy majd ha nem esek teherbe előre felesleges a kivizsgálás.Érdekes mindenki azt írja, hogy nem lehet a felfázástól valaki meddő, akkor csak a szövődményétől?Voltam orvosnál,de mindig van valami nyavalyám.Strandra se tudok elmenni anélkül, hogy ne szedjek össze valamit.Ha esetleg valami immun erősítő tippetek van az jó lenne. Olvastam a Supergreensről, de nekem az nagyon drága.
2009. okt. 28. 23:54
 7/7 anonim ***** válasza:
A felfázástól akkor lehet (de csak ritkán) meddö valaki, ha erös petefészekgyulladása lesz, nem megy vele orvoshoz és a gyulladás áttrejed a petevezetékre is, és ezáltal elzáródik. DE ehhez hosszú ideig erös fájdalmakat kell eltürni, és nem kezeltetni, tehán nem olyan, hogy nem veszed észre.
2009. okt. 29. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!