Szerintetek egy nagyon előrehaladott állapotban lévő daganatot (pl. méhnyakrák) láthat a nőgyógyász, azzal a készülékkel?
Kétszer előforduló szex közbeni vérzés miatt elmentem nőgyógyászhoz, aki kenetvétel közben mondta, h méhszájsebem van. Mivel nagyon izgulós vagyok természetesen rákérdeztem, hogy a tapasztalatai alapján rosszindulatúnak látja-e, amire nemleges választ kaptam, de a szövettannak csak 3 hét múlva lesz eredménye, addig nem bírom ki. Soha nem voltam még rákszűrésen, fogamzásgátlót 6 éve szedek, 4 partnerem volt eddig, akik közül kettőt veszélyesnek ítélek meg a nők szempontjából..és most hogy így egyre többet olvastam a tünetekről az interneten kezdek visszaemlékezni, hogy 2-3 éve volt húgyúti fertőzésem is véres vizelettel, ami az általam olvasottak szerint már egy előrehaladottabb állapotot tükröz, amikor is a rák beszűri már a húgyhólyagot is stb stb.
Egyébiránt a kontaktvérzésen és a húgyúti fertőzésen kívül semmi más tünetem nincs. Szerintetek, egy nagyon előrehaladott állapotban lévő rosszindulatú daganatot a nőgyógyász láthat már azzal a nagyítóval amivel vizsgál, és ha látja akkor el meri mondani a betegnek? Mennyit lehet adni a szavára?
Nagyon felelőtlen vagyok, hogy eddig nem jártam rákszűrésre, de nem leszidást kérek, azt már kaptam.
De nagyon félek a betegségektől.
Egy aggódó 23 éves lány
Azért egy annyira előrehaladott méhnyakrákot már simán lát coolposcoppal, de még simán is...
Na de ha ennyire előrehaladott lenne, akkor nyilván más tüneted is lenne.
De egy apró javaslat: olyan partnerekkel, akik "veszélyesek nők szempontjából", azokkal nem nagyon kellene óvszer nélkül szexelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!