Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek egy nagyon előreha...

Szerintetek egy nagyon előrehaladott állapotban lévő daganatot (pl. méhnyakrák) láthat a nőgyógyász, azzal a készülékkel?

Figyelt kérdés

Kétszer előforduló szex közbeni vérzés miatt elmentem nőgyógyászhoz, aki kenetvétel közben mondta, h méhszájsebem van. Mivel nagyon izgulós vagyok természetesen rákérdeztem, hogy a tapasztalatai alapján rosszindulatúnak látja-e, amire nemleges választ kaptam, de a szövettannak csak 3 hét múlva lesz eredménye, addig nem bírom ki. Soha nem voltam még rákszűrésen, fogamzásgátlót 6 éve szedek, 4 partnerem volt eddig, akik közül kettőt veszélyesnek ítélek meg a nők szempontjából..és most hogy így egyre többet olvastam a tünetekről az interneten kezdek visszaemlékezni, hogy 2-3 éve volt húgyúti fertőzésem is véres vizelettel, ami az általam olvasottak szerint már egy előrehaladottabb állapotot tükröz, amikor is a rák beszűri már a húgyhólyagot is stb stb.

Egyébiránt a kontaktvérzésen és a húgyúti fertőzésen kívül semmi más tünetem nincs. Szerintetek, egy nagyon előrehaladott állapotban lévő rosszindulatú daganatot a nőgyógyász láthat már azzal a nagyítóval amivel vizsgál, és ha látja akkor el meri mondani a betegnek? Mennyit lehet adni a szavára?

Nagyon felelőtlen vagyok, hogy eddig nem jártam rákszűrésre, de nem leszidást kérek, azt már kaptam.

De nagyon félek a betegségektől.

Egy aggódó 23 éves lány

2013. aug. 10. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Annak már más tünete is lenne. Hólyaghurutom véres vizelettel meg nekem is volt már, akárcsak a nők 80%-ának.
2013. aug. 10. 19:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy annyira előrehaladott méhnyakrákot már simán lát coolposcoppal, de még simán is...

[link]

[link]

[link]

[link]

Na de ha ennyire előrehaladott lenne, akkor nyilván más tüneted is lenne.

De egy apró javaslat: olyan partnerekkel, akik "veszélyesek nők szempontjából", azokkal nem nagyon kellene óvszer nélkül szexelni.

2013. aug. 10. 20:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Legalább minden második nőnek, lánynak van6 volt már méhszájsebe legalább egyszer. nekejm is annó 10 éve, lefagyaztották azóta sem jött elő. nem kell rögtön bemagyarázni a legrosszabbat. Elvileg hosszú évek alatt elrákosodhat de nem törvényszerű. ez olan mitn ahogy egy anyajegy elrákosodhat de a legtöbb nem rákosodik el. Na ezért nem jó a net mert rákeresel persze kiadja a legroszabbat és akkor mindenki atemeti má magát. Miylen jó hogy annó amikor nekem volt még nem a neten éltem az életemet. Ezentúl járj rendesen évente rákszűrésre. Egy HPV-ra jóval angyobbe sélyed van mint mindjárt méhnyakrákra. Ja és abból elöbb elsz rák mint a méhszájsebből.
2013. aug. 10. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!