A háziorvosom (ffi) megkérte h derékig vetkőzzek le és mondta feküdjek fel a vizsgálóasztalra h megvizsgálja a mellemet. Veletek csinált már ilyet, ez normális? 14l
Akkor örülök, hogy ezt csinálta veled!
Remélem legközelebb is legalább ilyen alapos lesz!
Ilyen alapon a nunidat is megnézhette volna!
Persze csak azért mert alapos!
Azt is hagytad volna, vagy azt nem? Ha nem, akkor miért nem?
Tényleg, akkor én se nagyon értem a kérdésedet?
Ha normálisnak tartottad te is a vizsgálatot, akkor hogy merült fel benned, a kérdés:
hát az bíztos hogy én nem hagynám hogy a nemiszervem megnézze,azt csak a szülő vagy gyermek megkérdezésével,annak hozzájárulásával lehetne és elmagyarázva mit néz és miért és mért is indokolt a vizsgálat éppenséggel,már bocsánat,de a mellvizsgálatot sem értem.
Semmi rosszra nem gondolok,de hol van az indok,mi indokolta az adott vizsgálatot.mi volt a gond amivel oda ment a kiscsaj,ha meg van az indok akkor oké,de erre nem kaptunk választ.
Nekem nem normális valóbi indok nélkül.
A mai világban már azt zaklatásnak veszik, ha megnézik az embert. Na de hogy azt is, ha az orvos megvizsgálja....
Biztos a tünetei indokolták, vagy egyéb dolgot vett észre, ami miatt szükségesnek tartotta a vizsgálatot.
19/19 ebben nincs teljesen igazad,a mai világban hallani ,/én is tapasztaltam,csak én szóltam érte,és így sikerült elhárítanom a igen csak cikis helyzetet/hogy sokszor igen csak túllépik az orvosok valóban szükséges vizsgálatok határait,a díszkréció hiányzik,benyitogatnak vizsgáltkor,vagy éppen más előtt akarnak vizsgálgatni.Orvos vagy nem orvos,de ha üzemorvoshoz megyek akkor az azt vizsgálja ami a munkámhoz szükséges,mellet ne tapizon kérdezés nélkül,vagy alsóneműt ne akarjon lehúzatni,erre van megfelelő orvos,vagy kérdezze meg,ne vegye természetesnek.Ha a torkom,fejem fáj,mert infulenza járvány van akkor ne a mellet tapogassa,vagy kérdezzen rá,hogy megnézheti.
Itt valóban írnia kellett volna a 14 éves lánynak hogy mi célból,milyen tűnetek miatt ment az orvosához.13-14 évesen kissé meglepődtem volna ha csak úgy elkezdtél volna egy száll bugyiba a mellem tapogatni,sosem kellett alsóneműre vetkőzőm,csak cipőből kilépni,nadrágot feltűrni.
A helyzetet kellene tudnunk,nyugodtan felnőtteknél is olvass hogy ki mit tapasztalt akár üzemorvosnál is és akkor érthető már az emberek hozzáállása.
NIncs gyerekem de azért ott ahol 13-14 éves gyereknél, mellet vizsgálnak vagy még tovább menének ott azért a szülő tudjon már erről,el tudjon már beszélgetni a gyerekkel előtte,legyen valódi ok a vizsgálatra.Én fiúknál ugyanúgy fontosnak tartom hogy a szülő tudjon ha kiterjedtebb vizsgálatot akar bármelyi orvos,legyen meg a diszkréció és valódi indok is,azért sokszor a gyereknek sem mindegy az orvos neme,személye sem.Kiskamaszként elképzelhetetlen lett volna,hogy férfi orvos lejebb vizsgálodjon,sőt sok csaj az osztályból amikor helyettes férfi orvos jött igen csak zavarba jött,de nem is vetette le általános vizsgálatkor a melltartott vagy topot,hanem csak alatta hallgatta meg a szívet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!