A háziorvosom (ffi) megkérte h derékig vetkőzzek le és mondta feküdjek fel a vizsgálóasztalra h megvizsgálja a mellemet. Veletek csinált már ilyet, ez normális? 14l
most nem azért, de szerintem ez már a nőgyógyászhoz tartozik, nem pedig a háziorvoshoz.. a háziorvos is orvos, de nem nőgyógyásznak szakosodott, akkor meg ?
természetesen ha valami olyan panasszal mentél hozzá, ami a melledhez kötődik, akkor talán érthető, de engem már egy ilyennel, szerintem azt mondaná, hogy menjek a nőgyógyászhoz, mert ez az ő hatásköre.
(egyébként már hallottam olyanról is, hogy csak azért vetkőztette le az orvos derékig a lányt, mert a szokásos mellkasi vizsgálatot végezte, de azt simán ellehet végezni úgy is, hogy rajta marad a melltartó... )
nem tudni a pontos körülményeket, szóval annyira nem lehet levonni, hogy mi is történt... de egyébként simán mondhattad volna az orvosnak, hogy nem akarod.
Hát azért ez furcsa.
Én biztosan nem hagytam volna. Mi volt az indoka, amiért ezt tette?
Annyit azért érdemes lenne megjegyezni, hogy az orvosok nem tapizás végett vizsgálják meg a betegeket, hanem pont a betegek érdekében!
Egy fejlődő lánynál bármikor indokolható, hogy vizsgálatot végezzen - még ha ő "csak" háziorvos is... Ha nem tapogat ki egy csomót, akkor ugyan mi alapján utalná nőgyógyászhoz?
És ha - mások szerint - engedélyt kér(?) a 14 éves kislánytól, és ő azt mondja hogy nem engedem, majd valami később kiderül, akkor vajon el fogják fogadni azt a mentegetőzést, hogy a kiskorú nem engedte hogy a mellét megvizsgáljam? Ki lehet védeni azzal, hogy tessék szülővel menni!
Elég furcsa hsz-ek íródnak, mindenki fogdosásról képzeleg, de a felelősséget senki nem teszi a dolgok mellé!
Ráadásul a kérdezőt egyáltalán nem zavarta, tehát nem is lehetett "agresszív"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!