Gyakori alhasi fájdalom, sárgás folyás és vizelési inger minek a tünete?
Köszi a válaszokat.
Voltam, ő se tudta megmondani pontosan hogy mi a gond:( csak tippelt, gombásodásra, viszont amit kaptam nem használt,és a gombásodás tünetei másfélék.Pl: nálam nincs viszketés, és nem túrószerű a folyás sem. De biztos, hogy nem természetes. Régebben már voltam többsör felfázva. Mindig van valami pedig annyira vigyázzok:( Ez meg sehogysem akar elmúlni, és nekem elég kellemetlen.
Azért azt tanácsolnám, hogy menj el a nemibeteg-gondozóba, vagy STD ambulanciára (Amelyik van a közelben). Magyarországon ugyanis elég elterjedt a Chlamydia trachomatis fertőzés, amit sajnos nem csak nemi úton lehet elkapni (Uszoda, budi) és pontosan ilyen tüneteket okoz. Sajnos a magyar orvosok jelentős része nem hajlandó elvégezni a megfelelő vizsgálatokat (Én pl. már megkaptam, hogy "Egy beteg ember nem így néz ki!"), így a legtöbben kezeletlenül maradnak.
( [link]
A diagnózisról: Az orvosok valamiért előszeretettel elemzik a mintákat ELISA módszerrel (Enzyme Linked Immunosorbent Assay), amivel egyetlen maj van csak: Nem erre találták ki és gyakran (50%) fertőzötteknél is negatív eredményt ad. Kevesebb helyen használják az IF (ImmunFluoreszcencia) módszert, ez esetben a diagnózis biztos, de mivel mikroszkópban kell vizsgálni, az orvosnak is értenie kell hozzá. A harmadik módzser a PCR teszt (Polymerase Chain Reaction - Polimeráz áncreakció), erre gyógyszertárban is kapható otthoni mintavételes teszt, kicsit drága (7000 ft), de megéri.
A kezelésről: Ahány orvos, annyiféle antibiotikumot ír fel Chlamydiára, viszont működni csak a Doxyciklin és az Erythromycin működik. Ha az orvosod nem ilyet írna fel, nyugodtan hívd fel a figyelmét rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!