Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátlótól PCOS?

Fogamzásgátlótól PCOS?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van köztetek olyan akinek fogamzásgátló mellett alakult ki PCO vagy ismer valakit akivel ez történt? Véletlenül akadtam a témára és az elmúlt két órában pánikszerűre fejlesztettem a gondolataimat a PCO-val kapcsolatban, nagyon félek hogy nálam is kialakult és esetleg a tablettától. Másfél éve szedek Yasminelle-t, kb 6 hónap alatt feljött rám 6 kiló plusz és előfordult hogy még a tabi ellenére is elmaradt egyszer a menzeszem vagy nagyon kevés volt. Elhatároztam hogy abbahagyom a gyógyszert de rettegek attól hogy kialakult a tabi miatt és saját magamat tettem beteggé. köszi előre is a válaszokat. 20L
2009. okt. 25. 14:38
 1/6 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló tabletták épp hogy jók a PCO-ra, nem pedig kialakítják. A PCO többek közt érett és értelne tüszök behegesedése a petefészekbe, na már most ha tablettát szedsz, emléetileg vagy igen elvétve akad petejested, vagy tüsződ. Err elgalklmasabb tabletta a Diane 35.

A plusz kilók nem a tablettától vannak, hanem attól, hogy többet ettél, a tabletta csak az étvágygerjesztésben pakol rá, de te eszed meg a többlet kalóriát.

Eü-s

2009. okt. 25. 14:43
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. azzal tisztában vagyok hogy a már meglévő PCO-t elnyomják a fogamzásgátlók, de azt hallottam(orvostól) hogy mivel alacsony hormontartalmú a gyógyszerem, ezért a rendszeres 2-3 órás tablettabevételi késés miatt(ami nálam előfordul, persze előtte ezt seki nem említette) beindulhat a peteérés de mivel jön az újabb hormonadag, ezért ugye nem megy végbe és betokosodhat, én konkrétan erre gondoltam. a hízással kapcsolatban viszont nem vagyunk egy véleményen, ugyanannyit eszem mint régen és kb 12 éves korom óta voltam 46 kiló(160 cm vagyok) aztán zsupsz a tabi mellett meg feljött ez a plusz, vékony alkat vagyok sosem voltam hízékony, ez megváltozott és ha a tabi nem okozhatná, nem lenne benne a betegtájékoztatóban mint gyakori mellékhatás, szóval biztos vagyok benne hogy a gyógyszer a ludas.
2009. okt. 25. 15:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nem tartozik nagyon ide, de a fogamzásgátlók az endometriózis ellen is jók, nekem mégis endom volt 10 évi tabletta szedés után. Ennyit a tabletták "jótékony hatásairól". Ja és nekem is nagyon kevés a menzeszem.
2009. okt. 25. 16:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Vannak jótékony hatásai, de ez egyénenként változó. Amúgy én nem halottam olyat, hogy endometriozis ellen fg. gátló, pedig 10 éves eü-s tapasztalatom van.
2009. okt. 25. 17:14
 5/6 anonim ***** válasza:
A PCOS amennyire én tudom egy genetikailag meghatározott betegség semmi köze a fogamzásgátlóhoz.
2009. okt. 25. 21:43
 6/6 anonim válasza:
Én Lindinette-t szedtem 3évig kb. amikor abbahagytam ,normálisan megjött nem volt semm gond olyan 5hónapig akkor ugyanis kiesett 1hónap amikoris nem jött meg rendesen, már azt gondoltuk hogy terhes vagyok annak ellenére hogy a teszt nem mutatta ki. Amikor megvizsgált az orvos annyit mondott önnek ez és ez a baja erre pedig cypromix-et kell szednie ha még nem akar gyereket. Most szedem de sztem elmegyek endokrinológushoz. De eddig 2 bnőm is így járt ugyanúgy mint én ez a Lindinette-t szedték és érdekes hogy náluk is kialakult miután abbahagyták...
2011. jún. 28. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!